Zmeura de Aur 2014. Uite filmele nominalizate!

5

Comedia „Oameni mari si fara minte 2/ Grown Ups 2”, cu Adam Sandler in rolul principal, a primit, miercuri, opt nominalizari la premiile Zmeura de Aur, trofeul care „recompenseaza” cele mai proaste filme si performante actoricesti.

Aceasta comedie, un film despre patru prieteni din copilarie care se reintalnesc la varsta adulta, a obtinut incasari de 247 de milioane de dolari pe plan mondial, insa a fost pur si simplu desfiintata de criticii de specialitate, informeaza bbc.co.uk.

„Grown Ups 2” a fost nominalizata inclusiv la categoriile „cel mai prost film”,”cea mai proasta continuare”, „cea mai proasta distributie” si „cel mai prost scenariu”.

Adam Sandler, care a scris scenariul si a jucat in „Grown Ups 2”, a fost nominalizat la categoria „cel mai prost actor in rol principal”.

Adam Sandler nu este deloc strain de aceste trofee, intrucat anul trecut a primit titlul de cel mai prost actor pentru rolul din comedia „That’s My Boy”. In 2012, filmul „Jack and Jill” – in care Adam Sandler a interpetat atat rolul masculin principal, cat si rolul feminin principal – a intrat in istoria premiilor Zmeura de Aur, dupa ce s-a impus la toate cele 10 categorii la care a fost nominalizat. Actorul american, in varsta de 47 de ani, s-a impus in acel an atat la categoria „cel mai prost actor”, cat si la categoria „cea mai proasta actrita”.

Continuarea acelui film a fost unul dintre lungmetrajele cu cele mai proaste recenzii din 2013, obtinand un scor mediu de doar 19 puncte, potrivit agregatorului de recenzii online Metacritic.

Celelalte lungmetraje nominalizate la categoria „cel mai prost film al anului” sunt „The Lone Ranger”, „After Earth”, „A Madea Christmas” si „Movie 43”.

Filmele „After Earth”, „A Madea Christmas” si „Movie 43” au primit fiecare sase nominalizari.

In acest an, cineastul Tyler Perry a fost nominalizat la categoria „cea mai proasta actrita” pentru rolul din „A Madea Christmas”. El va concura in aceasta categorie cu actritele Noomi Rapace („Dead Man Down” si „Passion”), Selena Gomez („Getaway”), Lindsay Lohan („Inappropriate comedy” si „The Canyons”), Naomi Watts („Movie 43” si „Diana”), Halle Berry („Movie 43” si „The Call”), Jennifer Lopez („Parker”), Gemma Arterton („Runner Runner” si „Hansel and Gretel: Witch Hunters”), Jurnee Smollett-Bell („Temptation”), Michelle Pfeiffer („The Family”), Saoire Ronan („The Host”) si Jennifer Hudson („Winnie Mandela”).

Adam Sandler va concura la categoria „cel mai prost actor” cu Keanu Reeves („47 Ronin”), Jaden Smith („After Earth”), Arnold Schwarzenegger („Escape Plan” si „The Last Stand”), Sylvester Stallone („Grudge Match”, „Bullet to the Head” si „Escape Plan”), Robert DeNiro („Grudge Match”, „The Big Wedding” si „The Family”), Jason Statham („Homefront” si „Parker”), Adrien Brody („Inappropriate comedy”), Ashton Kutcher („Jobs”), Liam Hemsworth („Paranoia” si „Love and Honor”), Vince Vaughn („The Internship” si „Delivery Man”), Owen Wilson („The Internship” si „Free Birds”), Johnny Depp („The Lone Ranger”) si Ben Stiller („The Secret Life of Walter Mitty”).

Premiile Zmeura de Aur, care valoreaza fiecare doar cativa dolari si au forma de zmeura aurie, pusa pe o pelicula de 8 mm ciopartita, au fost create in 1980, la initiativa lui John Wilson, un cinefil impatimit, ca un „antidot” la frenezia care cuprinde Hollywoodul in sezonul premiilor cinematografice, ce culmineaza in fiecare an, in luna februarie, cu gala Oscar.

Cea de-a 34-a gala a premiilor Zmeura de Aur va avea loc cu o zi inainte de decernarea premiilor Oscar, pe 1 martie.

Castigatorii acestor premii vor fi alesi in urma voturilor exprimate de cei 650 de membri ai Fundatiei Zmeura de Aur.

Printre premiantii Zmeura de Aur de la editiile precedente se numara Sandra Bullock, care a primit titlul de cea mai proasta actrita in 2010, pentru „All About Steve”, in acelasi weeekend in care a luat Oscarul pentru „Povestea unui campion/ The Blind Side”.