VIDEO Uite primul videoclip rap filmat vreodata in Coreea de Nord

7

Doi rapperi mai putin cunoscuti din Washington au lansat ceea ce e foarte probabil sa fie primul videoclip rap filmat vreodata in tara dictatorului Kim Jong-Un. Intitulat „Escape to North Korea” („Evadare in Coreea de Nord”), videoclipul a fost lansat oficial miercuri, ziua in care in care Kim Jong-Un a implinit 31 de ani.

Duo-ul rap, format din Pacman, in varsta de 19 ani, si Peso, de 20 de ani, ar fi filmat sub acoperire in timpul unei calatorii de cinci zile in Phenian, potrivit the Guardian. Astfel, in clip apar monumente precum Palatul Kumsusan al Soarelui, Zona demilitarizata de la granita Coreei de Sud, o ferma de orez si reteaua de metrou a orasului.

In contextul detinerii recente de catre Phenian a unui veteran american al Razboiului coreean in varsta de 85 de ani, guvernul Statelor Unite a emis, in noiembrie, o avertizare de oprire a calatoriilor cetatenilor americani spre Coreea de Nord. Totusi, Pacman si Peso au considerat acest drum ca fiind apolitic si nu au simtit ca aceasta calatorie le-ar putea pune in pericol siguranta.

„Am mers acolo doar ca sa filmam clipul, nu a fost niciun motiv politic”, a spus Pacman, potrivit Billboard.

„Daca cineva mi-ar fi spus in urma cu un an ca asa ceva se va intampla, m-as fi gandit ca e o nebunie”, ar fi spus Pacman in noiembrie, scrie huffingtonpost.com.

Cei doi tineri au mai precizat ca nu au intalnit nicio problema in timpul vizitei sau cand au parasit tara. „Am invatat despre liderii lor si despre motivul problemelor cu America”, a spus Peso pentru Yahoo!. „Toti nord-coreenii pe care i-am intalnit erau de treaba… Era numai dragoste acolo. Nu a fost deloc cum toata lumea spunea ca e.”