VIDEO O nominalizare la Oscar pentru ”Best Original Song” a fost reatrasa. Uite de ce!

5

Academia de film americana a retras o nominalizare la premiul Oscar pentru mai bun cantec original, cea pentru pelicula „Alone Yet Not Alone”, dupa ce compozitorul Bruce Broughton a incalcat regulile organizatiei, trimitand e-mailuri juriului in care comunica ca a trimis piesa spre evaluare.

Compozitorul Bruce Broughton, un fost membru al comitetului executiv din departamentul muzical al academiei, a creat cantecul pentru filmul independent, cu tematica crestina, „Alone Yet Not Alone”.

Intr-un comunicat al Academiei de film americane, emis miercuri, se arata ca Broughton a facut uz de pozitia pe care o detinuse in interiorul organizatiei pentru a contacta membrii juriului in legatura cu faptul ca a trimis cantecul pentru a participa in competitie, fapt „incompatibil” cu regulile academiei referitoare la nominalizarile la Oscar.

Cantecul original, precum si melodiile de pe coloana sonora a filmelor sunt votate de 240 de membri ai departamentului muzical al academiei, carora li se trimit copii pe suport DVD ale pieselor, insotite doar de titlurile acesteia si al filmului, fara ca juriul sa cunoasca numele compozitorului si al persoanei care a creat versurile. Fiecare membru nu poate vota mai mult de cinci nominalizati pentru fiecare categorie.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, in Los Angeles.