VIDEO FOTO S-a deschis cel mai frumos Targ de Craciun din Romania. Ce frumos arata!

11

Atmosfera de basm in Sibiu. Peste 6.000 de oameni au venit in Piata Mare a orasului sa asiste la deschiderea celui mai frumos Targ de Craciun din Romania. Casutele amenajate ca in poves,ti, parcul de distractii, atelierele lui Mos, Craciun si plasa de stele care s-a aprins peste Centrul Istoric al Sibiului, au facut ca totul sa arate aproape la fel ca la Viena, targ dupa care organizatorii s-au inspirat.

Mii de sibieni au fost prezenti in Piata Mare, unii pentru a asisata la concert, iar altii pentru a se bucura de bunatat,le oferite din belsug la casutele din targ. Momentul aprinderii bradului de Craciun si a luminitelor din centrul orasului, a fost primit cu urale si ropote de aplauze din partea spectatorilor.targ de craciun sibiu (1)

Si pentru ca s-a dorit ca prima seara sa fie una perfecta, pe scena Targului a urcat pentru un recital Monica Anghel, cantareata fiind aplaudata la scena deschisa.targ de craciun sibiu (2)

Schimbari fata de anul trecut

Organizatorii au pregatit si pentru acest an, o serie de suprize pentru cei care vor trece pragul Targului si vor petrece aici cateva ore de distractie.targ de craciun sibiu (3)

„In primul rand este noul mod de amplasare a casutelor. Dupa aceea pe langa iluminatul festiv interesant, am continuat cu iluminatul decorativ al casutelor care are un design mult mai traditional” a spus Andrei Dragan – manager Targ de Craciun Sibiu.

Magnet turistic pentru primarie

Municipalitatea mizeaza pe foarte mult,i vizitatori in acest an, mai ales ca Targul de Craciun a devenit un magnet principal pentru atragerea turis,tilor in oras, cu ocazia sarbatorilor de iarna.targ de craciun sibiu (5)

„Tocmai am deschis Targul de Craciun si pot sa apreciez de acum deja ca este un succes. Nu am vazut niciodata atata lume la deschiderea Targului de Craciun din Sibiu. M-am bucurat foarte mult. Sunt foarte multumit de cum arata Targul de Craciun in acest an. (..) Este intre timp un eveniment de marca al Sibiului. Deja targul promoveaza Sibiul si Sibiul promoveaza targul. Sunt multi musafiri care vin special pentru acest Targ de Craciun la Sibiu.targ de craciun sibiu (6)CLICK AICI SI AICI SA VEZI IN DIRECT IMAGINI DIN TARGUL DE CRACIUN DIN SIBIU

Targul de Craciun este deschis in acest an intre 23 noiembrie si 26 decembrie, in fiecare zi de la ora 10.00 la 22.00, iar in weekend-uri aici sunt programate concerte speciale pentru aceasta perioada a anului.

Anul acesta, organizatorii Targului de Craciun au conceput programul artistic al Targului sub tema “Colors of Christmas”: auriul, verdele, albastrul, argintiul si rosul vor fi cele cinci culori pe care le va purta Targul de Craciun din Sibiu in aceasta a saptea editie.

Programul Targului de Craciun Sibiu 2013

22-23 noiembrie – weekendul auriu – In seara zilei de 22 noiembrie, la ora 19 sibienii si turistii sunt invitati la ceremonia de inaugurare a targului si aprinderea iluminatului festiv in oras, dar si la un concert extraordinar sustinut de Monica Anghel alaturi de formatia lui Andrei Tudor si de orchestra simfonica din Sibiu condusa de dirijorul Ionel Tudor. In seara zilei de 23 noiembrie, la ora 19, iubitorii genului gospel vor avea ocazia sa vada un proiect muzical unic initiat de Brad V. Johnson (n.r fost membru Boney M.) impreuna cu Andrei Tudor Band, in colaborare cu Paula Seling si grupul vocal “Acapella”. Acest moment muzical a fost special creat pentru concertul de la Sibiu.

30 noiembrie – 1 decembrie – weekendul rosu – In data de 30 noiembrie, va avea loc “Festivalul de datini si obiceiuri”, un spectacol folcloric cu muzica si dansuri traditionale, realizat in parteneriat cu Complexul National Muzeal ASTRA., iar in 1 decembrie, de Ziua Romaniei, Camelia Cosma Stoita, Traian Stoita si Ioana Brad vor colinda romaneste.

7-8 decembrie – weekendul albastru – Acesta va aduce pe scena colinde si cantece de Craciun din repertoriul international – muzica vieneza din creatiile lui Johann Straus si piese jazzy care vor fi readuse in prim-plan de orchestra Formuzica si de sibienii de la Guilty Lemon.

14-15 decembrie – weekendul verde – este dedicat muzicii rock ‘n roll, adusa pe scena de catre artistii din Electric Band si Joy Band.

21-22 decembrie – weekendul argintiu – Grupul vocal “Acapella”, condus de George Miron, care abordeaza atat muzica pop si cross-over cat si muzica clasica si sacra va incheia seria “Colors of Christmas” cu un concert in ultimul weekend inaintea Craciunului.

Surse FOTO si VIDEO: Sibiu Aerial Image