Valérie Trierweiler la prima iesire publica dupa despartirea de presedintele Frantei

7

Valérie Trierweiler a aparut putin obosita, dar zambind, luni dimineata, in cursul unei vizite la un spital din Mumbai, prima sa iesire publica dupa despartirea de presedintele francez François Hollande, refuzand sa raspunda intrebarilor despre situatia sa personala.

Purtand un sacou si o fusta albsatru inchis, fosta partenera a sefului statului francez s-a intalnit cu personalul Serviciului de pediatrie de la Spitalul Sion, o institutie de referinta, la Mumbai, in domeniul ingrijirilor acordate beblusilor nascuti prematur.

„Este foarte impresionant sa vezi acesti bebelusi de mai putin de un kilogram, cu sanse limitate de supravietuire. Este o nedreptate, deoarece in pofida faptului ca se face totul pentru binele lor, ei nu beneficiaza de aceleasi mijloace din spitalele noastre”, a declarat Trierweiler.

Ea a raspuns unei singure intrebari, despre spital, si nu a dorit sa-si evoce situatia personala.

Aproximativ 50 de jurnalisti erau prezenti. Ei nu au fost autorizati sa patrunda in incinta Serviciului, inghesuindu-se pe culoar, unde pacienti asezati pe banci de lemn priveau siderati cohorta.

O pancarta mare de la intrarea in acest Serviciu avertiza ca „selectarea (fetilor) in functie de gen sau detectarea genului nu sunt efectuate in acest centru”.

Aproximativ 15 politisti asigurau securitatea.

Dupa aceasta prima vizita, Trierweiler urma sa efectueze o vizita la alt spital si sa sustina o conferinta de presa luni dupa-amiaza, urmata de participarea la un dineu ca caritate la Hotelul Taj Mahal.

Insotita de actrita Charlotte Valandrey, Valerie Triweiler a venit sa sustina ONG-ul „Action contre la faim” (Actiune impotriva foametei).

„Avand in vedere prezenta importanta a presei, lucrurile sunt mai complicat de gestionat, ceea ce ne obliga sa revizuim programul”, a anuntat o purtatoare de cuvant a ONG-ului inainte de plecare.

Fosta partenera a presedintelui a sosit in noaptea de duminica spre luni pe aeroportul de la Mumbai, unde a fost primita de ambasadorul Frantei la New Delhi.

Ea a fost nevoita sa astepte mai multe minute pentru ca sa poata iesi din aerogara si sa isi faca drum sa ajunga la masina printre multimea de fotografi veniti sa o astepte.

In pofida prezentei politistilor, vehiculul la bordul caruia se afla a fost blocat, ulterior, cateva momente bune, de catre fotografi.

Valérie Trierweiler nu a mai aparut in public de la jumatatea lui ianuarie, cand saptamanalul Closer a dezvaluit relatia lui François Hollande cu actrita Julie Gayet.

Seful statului francez a anuntat ca s-a despartit de Trierweiler sambata.