Un pahar de vin este fatal femeilor care vor sa ramana insarcinate! Vezi de ce

9

Potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, consumul unui pahar de vin o data sau de doua ori pe saptamana poate fi fatal femeilor care vor sa ramana insarcinate, deoarece prezinta cu 33% mai putine sanse de a avea un copil.

In acelasi timp, femeile care consuma peste trei pahare de vin pe saptamana isi reduc sansele de a concepe un copil cu 66%, consumul de alcool afectand dezvoltarea ovulelor nefecundate.

Studiul, la care au participat 91 de paciente, care urmau tratament pentru fertilizarea in vitro la o clinica din New York, a aratat ca femeile abstinente aveau sanse de 90% sa ramana insarcinate, in timp ce, in cazul celor care consumau in mod regulat alcool, sansele se reduceau pana la 70%.

„Sfatul meu este ca, la sfarsitul zilei, femeile sa consume cantitati reduse de alcool sau sa se abtina complet”, a declarat Dara Godfrey, de la Clinica de Fertilitate a Asociatiei de Medicina Reproductiva din New York.

Expertii din domeniu recomanda ca femeile care doresc sa ramana insarcinate sa nu consume mai mult de trei pahare de vin pe saptamana, de preferinta deloc, in conditiile in care o femeie din zece afirma ca bea in mod regulat alcool in primul trimestru de sarcina.

Sursa: mediafax.ro