U2 a strans trei milioane de dolari pentru programele anti-SIDA

6

Trupa rock irlandeza U2 a reusit sa adune 3 milioane de dolari pentru programele anti-SIDA, gratie descarcarilor noului ei single, „Invisible”, pe platforma online iTunes.

Cu ocazia galei Super Bowl, finala Ligii de fotbal american, Bank of America a anuntat ca va rambursa cate un dolar de fiecare data cand single-ul „Invisible” va fi descarcat, gratuit, de pe site-ul de comert electronic al grupului Apple. Aceasta oferta s-a incheiat luni seara si, de atunci, fanii trupei irlandeze trebuie sa plateasca 1,29 dolari pentru a achizitiona noul single al formatiei irlandeze.

In total, 3 milioane de dolari au fost stransi gratie acestei initiative. Suma va fi donata Fondului mondial de lupta contra SIDA, tuberculozei si malariei, potrivit organizatiei de caritate RED, un ONG infiintat de Bono, solistul trupei U2.

„Suntem incantati”, a declarat, luni, Bono, pentru Radio One, postul de radio al grupului BBC. „Suntem incantati sa constatam ca exista inca oameni care sunt interesati de ceea ce facem noi”, a spus acesta.

„Aceste fonduri sunt cruciale pentru a duce la bun sfarsit lupta contra pandemiei de SIDA in timpul vietii noastre si sa ne apropiem de obiectivul final – eliminarea transmiterii HIV (virusul imunodeficientei umane, care provoaca SIDA) de la mame la copii, pana in 2015”, a declarat Deborah Dugan, presedinta fundatiei RED.

Piesa „Invisible” a fost cea de-a doua lansata – in timpul galei Super Bowl 2014 – de pe cel mai recent album al trupei U2, dupa ce prima melodie extrasa de pe materialul discografic, „Ordinary Love”, a fost inclusa pe coloana sonora a filmului biografic „Mandela: Long Walk To Freedom” si a primit o nominalizare la premiile Oscar 2014, la categoria „cel mai bun cantec”.

Trupa U2 este alcatuita din basistul Adam Clayton, Bono (voce si chitara), Larry Mullen Jr. (tobe) si chitaristul The Edge. Trupa a castigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy si a vandut peste 150 de milioane de albume.