Topul vedetelor care aduc cei mai multi bani caselor de filme. Jennifer Lawrance e lidera!

9

Actrita Jennifer Lawrence s-a situat pe primul loc in topul vedetelor care au generat cele mai mari incasari in cinematografe in 2013, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat anual in randul proprietarilor de sali de cinema din SUA.

Conducerea Quigley Publishing Company – compania care publica International Motion Picture Almanac, un almanah considerat o „biblie” a industriei cinematografice americane, incluzand sute de pagini de biografii si informatii din domeniu – le-a cerut proprietarilor de cinematografe si cumparatorilor de filme sa realizeze un Top 10 cu artistii care au adus cele mai mari incasari in 2013, iar Jennifer Lawrence a adunat in salile de cinema mai multi spectatori decat oricare alt actor, in urma aparitiilor sale in filmele „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”, „Jocurile foamei: Sfidarea/ The Hunger Games: Catching Fire” si „Teapa in stil american/ American Hustle”.

Pe locul al doilea in acest top se afla actrita Sandra Bullock, cu aparitiile sale in filmele „Captura la dublu/ The Heat” si „Gravity 3D: Misiune in spatiu/ Gravity”, informeaza contactmusic.com.Sandra-Bullock
Primele cinci pozitii ale topului sunt completate, in ordine, de actorii Bradley Cooper, Tom Hanks si Denzel Washington.

Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Brad Pitt, Hugh Jackman si Melissa McCarthy completeaza Topul 10 al vedetelor cu cele mai mari incasari in cinematografele americane in 2013.

Pe langa pozitia de lider ocupata in topul realizat de Quigley Publishing, Jennifer Lawrence a fost numita artistul anului de agentia Associated Press. Totodata, actrita a primit mai multe nominalizari la diferite premii, printre care Globul de Aur, pentru rolul sau din „Teapa in stil american/ American Hustle”.leonardo-dicaprio

Jennifer Lawrence Shrader, nascuta pe 15 august 1990, in Louisville, Kentucky, este una dintre actritele americane tinere in mare voga. La varsta de 14 ani, Jennifer Lawrence a decis sa urmeze o cariera in actorie si si-a convins parintii sa o duca in New York pentru a gasi un agent de talente. Desi ea nu a avut experienta in actorie, a primit multe laude de la agentia pentru care a dat auditii. A absolvit liceul doi ani mai devreme pentru a incepe o cariera in actorie.

A avut roluri principale in „The Bill Engvall Show” si in filme precum „Departe de campia in flacari/ The Burning Plain” si „Mainile tatalui meu/ Winter’s Bone”, pentru care a primit aprecieri critice si o nominalizare la Oscar pentru cea mai buna actrita. Jennifer Lawrence a primit premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru prestatia din „Silver Linings Playbook”, la cea de-a 85-a gala de decernare a acestor distinctii, care a avut loc la Los Angeles, in februarie 2013.