Statuie uriasa de ciocolata pentru papa Francisc, dusa la Vatican

8

O statuie din ciocolata, realizata de studentii de la Academia Maestrilor Ciocolatieri, de langa Venetia, care il infatiseaza pe suveranul pontif, i-a fost oferita, joi, papei Francisc.

Statuia, care cantareste 1,5 tone, a fost realizata dintr-o cacao speciala din Atitlan, din Guatemala. Studentii au lucrat timp de patru saptamani pentru a realiza statuia, informeaza independent.co.uk.

Pentru papa Francisc nu este pentru prima data cand primeste un cadou inedit, avand in vedere ca in luna iunie a anului trecut, acestuia i-a fost daruita o motocicleta Harley Davidson care a fost vanduta, joi, cu peste 240.000 de euro, la o licitatie din Paris.

In luna octombrie 2013, papa Francisc a donat motocicleta asociatiei catolice Caritas Roma. Suma obtinuta in urma licitatiei este destinata renovarii cantinei populare si a centrului de primire Don Luigi Di Liegro din Roma, care primeste in jur de 1.000 de persoane fara adapost pe zi.

Papa Francisc a fost desemnat mai popular ca predecesorul sau papa Benedict al XVI-lea, actualul suveran pontif atragand aproape de trei ori mai multi credinciosi la Vatican in zece luni de pontificat decat Benedict al XVI-lea intr-un an intreg.