Spok din serialul „Star Trek”, grav bolnav

5

Actorul Leonard Nimoy, interpretul personajului Spok din serialul de televiziune „Star Trek” difuzat in anii ’60, a anuntat ca a fost diagnosticat cu o maladie pulmonara grava – bronhopneumopatie cronica obstructiva – si i-a rugat, joi, pe fanii lui sa renunte la fumat.

„Fumatorilor, va rog sa intelegeti. Daca renuntati la fumat dupa ce sunteti diagnosticati cu o boala pulmonara, va fi prea tarziu. Bunicul va spune sa invatati aceasta lectie. Renuntati acum!”, a scris Leonard Nimoy pe contul sau de Twitter, care este urmarit de peste 810.000 de followers.

In cazul lui Nimoy, actorul a fost diagnosticat cu aceasta maladie grava, in ciuda faptului ca a renuntat la fumat in urma cu 30 de ani.

Actorul, in varsta de 82 de ani, a spus: „Ma simt OK. Insa nu pot sa merg pe distante lungi”. Actorul s-a semnat cu acronimul „LLAP”, o abreviere a frazei ce a fost facuta celebra de personajul sau, „live long and prosper” („traiti mult si prosperi”).

Leonard Nimoy a dezvaluit pentru prima data intr-un mesaj pe Twitter, saptamana trecuta, ca sufera de bronhopneumopatie cronica obstructiva, o boala pulmonara grava, ce a fost asociata de medicii americani cu fumatul.

Leonard Nimoy, nascut in orasul american Boston, a devenit celebru cu rolul personajului Spock, un ofiter pe jumatate om pe jumatate vulcanian de pe nava spatiala Enterprise, devenit ulterior comandant al acesteia, in serialul de televiziune „Star Trek” si in lungmetrajele SF inspirate din acesta.

Actorul american a aparut cel mai recent in aceasta franciza anul trecut, in filmul „Star Trek Into Darkness”, regizat de J.J. Abrams.