Smiley este Ambasadorul Bunavointei UNICEF in Romania!

9

Smiley a fost numit Ambasador al Bunavointei, alaturandu-se altor doua personalitati din Romania care au primit acest titlu, Andreea Marin si Gheorghe Hagi.

„Este un moment foarte important pentru noi sa-l avem pe Smiley alaturi de noi in cladirea UNICEF si sa-l avem alaturi de noi pentru a promova drepturile copiilor in Romania. El se va alatura celorlalti doi ambasadori ai bunavointei in Romania, Andreea Marin si Gheorghe Hagi, iar la nivel international, altora precum Shakira sau Ricky Martin. Pentru UNICEF alegerea unui Ambasador al Bunavointei este o decizie foarte importanta, deoarece cautam acea persoana care impartaseste valorile noastre”, a declarat Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF in Romania, intr-o conferinta de presa sustinuta marti la sediul institutiei.

Ea a precizat ca a avut mai multe discutii cu Smiley inainte de a-i propune sa devina Ambasador al Bunavointei si a fost „impresionata de intrebarile pe care le-a pus si de interesul lui pentru copiii vulnerabili”.

Smiley a afirmat ca se simte onorat de invitatia de a deveni ambasador.

„M-am simtit realmente onorat in momentul in care UNICEF mi-a propus sa devin ambasador. Simt o deosebita responsabilitate si in acelasi timp ma flateaza treaba aceasta. Consider ca mi se potriveste foarte bine treaba asta tocmai pentru ca iubesc foarte mult copiii si intr-adevar imi place sa interactionez cu ei de cate ori am ocazia. Consider ca noi toti ar trebui sa avem aceeasi atitudine fata de ei si ar trebui sa devenim mai constienti de faptul ca inclusiv soarta noastra depinde de soarta lor”, a declarat Smiley in conferinta de presa.

El a spus ca nu a avut nevoie de foarte mult timp pentru a fi convins sa se implice in actiunile UNICEF, „aproximativ doua secunde” si ca va face toate eforturile pentru a schimba ceva si pentru a stopa fenomenul de violenta impotriva copiilor.

„Voi face toate eforturile sa atrag atentia asupra tuturor actiunilor pe care UNICEF le intreprinde in Romania si voi face pe cat imi sta mie in putere sa schimb ceva in jurul meu. Cred ca puterea exemplului conteaza foarte mult. Atat cat putem noi fiecare, putem sa schimbam lucruri in jurul nostru”, a apreciat artistul.

Smiley a mai spus ca a participat deja la o prima actiune impreuna cu UNICEF, ‘Stop violentei impotriva copiilor!’, amintind ca a face ceva nu inseamna doar sa privesti sau sa asculti spoturile la televizor.

In perioada noiembrie-martie, UNICEF desfasoara o campanie de constientizare-informare-strangere de fonduri pentru combaterea violentei impotriva copiilor ce poarta numele „Pune capat violentei!” si face parte dintr-o initiativa globala a UNICEF, a amintit in conferinta Despina Andrei, Private Fundraising & Partnerships Manager UNICEF Romania.

Smiley a devenit al treilea Ambasador al Bunavointei in Romania dupa Andreea Marin, numita in 2006, si Gheorghe Hagi, numit in 2008.

Sursa: agerpres.ro