Scandal monstru intre Iuliana Tudor si Ileana Ciuculete

    31

    Pe vremea cand prezenta emisiunea “O vedeta…populara”, la TVR 1, Iuliana Tudor a intrat intr-un conflict urias cu Ileana Ciuculete, apreciata solista de muzica populara.

    Vreme de 8 ani, Iuliana Tudor, actuala gazda a emisiunii “O data-n viata”, a prezentat cu mare succes emisiunea “O vedeta… populara”, tot la postul public. Cel mai mare scandal din istoria productiei s-a derulat atunci cand Ileana Ciuculete s-a simtit lezata de cateva afirmatii ale Iulianei Tudor: “In cadrul unei emi­siuni in care a fost invitata ala­turi de Benone Sinulescu, Iu­liana Tudor a facut la adre­sa mea o afirmatie jignitoare, anu­me ca eu as fi o interpreta de muzica populara care, ci­tez, „isi pune poalele-n cap”. Adica eu nu pot fi invitata in emisiunea ei de la TVR, spu­nea ea, pentru ca acolo vin nu­mai solisti de muzica popu­lara care au costume popu­lare si atitudine impec­a­bi­le. Nu stiu la ce s-a referit. Eu am o fotografie pe un al­bum de-al meu in care stau cu picioarele intr-un parau si in ca­re, firesc, am partea de jos a cos­tumului popular usor ridi­ca­ta, nici pana la ge­nunchi. Daca Iuliana Tudor considera ca astfel mi-am pus eu poale­le-n cap, o anunt ca o voi da in judecata pen­tru insulta si pre­judicii morale“, marturisea suparata foc, la acel moment, solista, intervievata de revista VIP.

    La randul ei, Iuliana Tudor a declarat ca totul este o confuzie si ca artista a inteles gresit vorbele ei: “Imi aduc aminte episodul, se intampla la emi­siu­nea dom­nu­lui Ion Cristoiu de la Antena 2, “Omul de presa”. S-a discutat, in­tr-adevar, de­spre asa ceva, dar nu in ma­nie­ra despre care po­meneste doam­na Ileana Ciu­culete. Dom­nul Cristoiu a int­rebat de­spre costumul popu­lar, iar eu i-am spus ca in emisiunile noastre acesta este o conditie obligatorie. M-a in­tre­bat apoi da­ca exista si interpreti care nu imbraca aceste cos­tume popu­lare asa cum tre­bu­ie, iar eu am spus ca a fost un astfel de caz, cand o in­ter­pre­ta a apa­rut intr-un calendar, folo­sin­du-se de costum in­tr-un mod mai putin decent. Asta am spus, avand in vedere ca atunci doamna Ciuculete a apa­­rut cu poalele usor ridi­ca­te. In sensul acesta am afir­mat ca ve­detele pe care le in­vi­tam in emisiunea noastra de la TVR trebuie sa fie im­pe­ca­bile. Sunt sigura ca Ileana Ciu­cu­lete nu a vazut emi­siu­nea despre ca­re vorbeste si ca i s-a co­mu­ni­cat denaturat ce s-a in­tam­plat acolo“. Pana la urma, lucrurile s-au calmat intre cele doua vedete, iar colaborarea ulterioara s-a dovedit fructuoasa.