Salam nu mai face dedicatii pentru smecheri. Uite noul trend!

10

Am trait sa o vedem si p-asta! Smecherii cu bani care frecventeaza cluburile de manele ar face orice ca sa iasa in evidenta. Ca sa le gadile orgoliul, Florin Salam le da dedicatii transformand clanurile in… dinastii.

Asa s-a intamplat si weekendul trecut in clubul bucurestean „Bio-Bio La manele”, unde, Florin Salam a fost invitat sa sustina o cantare, prima dupa cele doua luni in care a concertat doar in strainatate. Clubul a fost plin ochi, muzica a cantat fara oprire si s-a dansat neintrerupt. Si dedicatiile au curs cu nemiluita, mesenii solicitandu-i lui Salam sa le cante diferite piese din repertoriul lui. La un moment dat, solicitarile au inceput sa fie atat de dese incat artistul nu mai putea sa-si duca melodia sau un vers la final, petrecaretii imbulzindu-se spre el, cu banii in maini, ca sa ii spuna ce piesa vor sa asculte. Florin Salam incheie anul in fortaUnul dintre ei, care, se vede treaba ca avea neamul destul de numeros si mare parte din rudele sale se aflau de fata, a inceput sa enumere la urechea lui Salam toate rubedenile carora dorea sa le dedice piesa muzicala. A zis un nume, doua, trei, patru, iar Florin Salam le-a repetat rabdator. Ulterior, cand tanarul s-a apropiat din nou de artist ca sa-i dea bani si sa ii ceara sa ii cante o melodie, Salam a ridicat mana in sus, in semn ca il cunoaste. „De la Marian pentru dinastia Hingheru!”, a spus Salam gadilandu-i orgoliul tanarului.

Daca verificam semnificatia cuvintelor „clan” si „dinastie”, in dictionarul limbii romane, descoperim ca ultimul este „mult mai fita” fata de primul. Un amanunt care se pare ca a cantarit destul de mult. Conform DEX-ului, cuvantul „clan” inseamna: „Comunitate gentilica caracteristica comunei primitive, formata din oameni legati prin relatii de rudenie si de limba”, iar semnificatia cuvantului „dinastie” e „Familie ai carei membri se succeda la carma unui stat (ca principi, regi sau imparati); sir de suverani care alcatuiesc o astfel de familie”.