Robert Downey Jr. va lansa in curand primul sau album muzical

5

Actorul american Robert Downey Jr. lucreaza in secret la inregistrarea unui album pop, dupa ce a constatat ca o melodie pe care a interpretat-o in duet cu artistul britanic Sting a avut un mare succes la public.

In luna ianuarie, o inregistrare video care il prezinta pe actorul american interpretand in duet cu Sting piesa „Driven to Tears” a grupului The Police a fost publicata pe internet si a adunat peste 2,2 milioane de vizualizari. Inregistrarea a fost realizata de fapt in octombrie 2011, la un concert sustinut de Sting intr-un teatru din Manhattan, cu ocazia celei de-a 60-a aniversari a artistului britanic, informeaza contactmusic.com.

Celebrul actor a avut intalniri cu mai multi directori executivi ai unor case de productie care au deveniti interesati de acest proiect muzical, dupa ce duetul actorului cu Sting a devenit un mare succes pe internet.

„Unele dintre cele mai mari nume din industria muzicala il ajuta pe Robert sa realizeze un album muzical. Robert a inregistrat deja cateva melodii si are o voce mult mai buna decat a unora dintre vedetele promovate acum”, a declarat o sursa.

Sting si Robert Downey Jr. sunt prieteni de foarte multi ani, iar actorul american l-a convins pe cantaretul britanic sa cante alaturi de el melodia „Every Breath You Take”, in 2000, intr-unul din episoadele serialului de televiziune „Ally McBeal”.

„Este clar ca Robert este talentat si scrie muzica de foarte mult timp. Cine stie, poate va castiga un Grammy inainte sa primeasca un Oscar”, a mai spus sursa citata.

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale si a primit doua nominalizari la Oscar, pentru rolul principal din „Chaplin”, in 1992, si pentru cel secundar din „Furtuna tropicala” in 2009. Starul american a impresionat publicul si criticii de cinema cu rolurile din „Air America”, „Nascuti asasini”, „The Outsider”, „Saruturi si focuri de arma/ Kiss Kiss Bang Bang”, „Noapte buna si noroc!/ Good Night, and Good Luck”, „Incredibilul Hulk”, trilogia „Iron Man”, cele doua pelicule din seria „Sherlock Holmes” si filmul SF „Razbunatorii/ The Avengers”.