Patru lucruri pe care nu le stiai cu siguranta despre Stefan Hrusca

  10

  Mai in gluma, mai mult in serios, in apropierea sarbatorilor de iarna, numele cantautorului Stefan Hrusca revine pe buzele romanilor, pe gardurile din marile orase si in multe, multe difuzoare. Vine Hrusca, apoi vine primavara si Hrusca pleaca. In urma sa raman aceleasi intrebari.

  Misterele

  1. Ce face Hrusca in celelalte 11 luni din an? Artistul sustine ca nu are job acolo, in Canada, desi printre romani se aude c-ar face munci de barbati, cu bratele. El spune ca isi dedica tot timpul muzicii, gradinii si cainelui sau, Diesel, un brac german. „Am concerte de muzica folk, cu piesele mele, in foarte multe orase din America si Canada, chiar si in tara“, explica.

  2. Cum locuieste acolo Hrusca? E cunoscut ca artist? Stie Canada ce-i cu lerul? Reporterii unui tabloid romanesc au aflat ca, printre vecinii si cunostintele din Toronto, artistul si sotia sa sunt „Steven“ si „Gia“ sau „Genny“ (n.r. – sotia sa se numeste Georgiana). Locuiesc intr-o casa evaluata la jumatate de milion de dolari, cu patru camere, doua bai, piscina si garaj mare, de doua masini.

  Totusi, artistul nuanteaza: „departe de artisti sa se imbogateasca din muzica. Cel putin aici, pentru ca s-a ajuns inca la un sistem de buna dirijare a drepturilor de autor. Un artist care a produs un material care s-a difuzat, in mod normal, ar trebui sa traiasca din drepturile de autor. Numai ca ambient, la ce se da cu mine prin magazine, prin gari, ar fi suficient“.

  3. Ce crede Hrusca despre faptul ca „pentru noi, el este Chuck Norris II“. Artistul priveste amuzat glumele care se fac despre el, chiar se bucura. Unele ii plac si lui, de ce sa nu recunoasca. „Aud ca sunt si niste site-uri pe internet, gen Hrusca Facts (n.r. – faptele lui Hrusca), alea sunt interesante“. Ca aurora boreala apare cand Hrusca isi acordeaza chitara ori ca ghioceii infloresc atunci cand ultima caseta cu el e scoasa din casetofon nu sunt, asadar, un mister pentru artist. Chiar el spunea, deunazi, ca dimineata, cum se trezeste, bea o gura de ler. Totusi, in niciun interviu pe care l-a acordat jurnalistilor, Stefan Hrusca nu a explicat exact ce anume este lerul.

  4. Ce parere au internautii despre Hrusca? „Noi iubim si il admiram pe Stefan Hrusca nu numai de Craciun. Este un cantaret rock, cunoscut publicului din Romania prin cantecele si colindele pe care le interpreteaza“ – asa arata descrierea unei pagini de internet construita pentru a aduna cantece de suflet compuse si cantate de artist. „Stefan Hrusca a fost, este si va fi pentru romani unul dintre cei mai indragiti interpreti de muzica, dar mai ales colinde. In opinia mea, nimeni nu se poate compara cu el. Sunt indragostita la nebunie de vocea sa, care imprastie caldura si iubire in suflete“, marturiseste Cornelia Mihai, fana.

  „E vorba de desacralizarea profunda a vietii oamenilor si a societatii. Totusi, e de bun simt sa nu iti bati joc de ce e sfant pentru multi altii. Raman cei care s-au format acum ceva mai mult timp si nu cad in desuetul actualei tendinte in muzica, literatura etc. Hrusca si cei din generatia lor mai sunt inca valori“, argumenteaza o alta fana.