Oferta de 10 milioane de dolari pentru Rihanna ca sa „stinga” un proces

10

Rihanna a primit o oferta de 10 milioane de dolari pentru a pune capat procesului cu fostii ei contabili, pe care i-a dat in judecata dupa ce a ajuns la concluzia ca acestia erau vinovati de pierderile financiare pe care artista le-a inregistrat in 2009.

Rihanna i-a dat in judecata pe Peter Gounis si pe colegii acestuia de la firma de contabilitate Berdon LLP, afirmand ca sfaturile financiare neinspirate ale acestora au facut-o sa piarda 9 milioane de dolari in 2009, informeaza contactmusic.com.

Artista nascuta in Bahamas ceruse initial despagubiri de 35 milioane de dolari, dar, potrivit The New York Post, firma de contabilitate Berdon LLP i-a transmis cantaretei o oferta de 10 milioane de dolari pentru a pune capat acestui proces, iar actele finale vor fi semnate la sfarsitul acestei saptamani.

In documentele depuse la tribunal, Rihanna – al carei nume real este Robyn Fenty – afirma ca acel cabinet de consiliere contabila a sfatuit-o sa cumpere o casa cu 7 milioane de dolari, desi stia foarte bine ca situatia ei financiara nu era deloc una stralucita.

Edward Estrada, avocatul artistei, a declarat: „Acuzatii au sfatuit-o pe Robyn Fenty, prin e-mail, sa cumpere o casa in Los Angeles, spunand ca «ar fi o buna investitie», in ciuda faptului ca stiau ca ea trecea prin dificultati financiare”.

Rihanna spune ca avocatii ei erau la curent cu faptul ca fundatia acelei locuinte era profund afectata de infiltratii si mucegai. Casa a avut nevoie de 1 milion de dolari pentru reparatii si imbunatatiri si a fost vanduta in cele din urma cu o pierdere de 2 milioane de dolari pentru artista.

In acelasi proces, Rihanna sustine ca turneul ei din 2009 „Last Girl on Earth” genera la randul sau pierderi financiare, insa ea nu a fost niciodata avertizata de consilierii ei financiari in legatura cu acest aspect.

Initial, reprezentantii firmei Berdon LLP au sustinut ca „propriile actiuni financiare ale Rihannei sau lipsa acestora” si actiunile angajatilor ei au reprezentat motivele care au facut-o pe artista sa inregistreze pierderi financiare, nu sfaturile lor.

Ei au respins, totodata, acuzatia cantaretei, care a spus ca a platit acestei firme un comision „peste medie”, de 22%.

In prezent, averea cantaretei Rihanna, in varsta de 25 de ani, este estimata la 43 de milioane de dolari.

Rihanna si-a lansat primul album discografic in 2005, iar primul ei single devenit nr.1 a fost piesa „S.O.S.”. Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima pozitie a clasamentelor muzicale: „Umbrella”, „Take a Bow” si „Disturbia”. Inainte de „Loud”, din 2010, cantareata a lansat albumul „Rated R”, in noiembrie 2009. Cele mai recente albume ale sale sunt „Talk That Talk” (2011) si „Unapologetic” (2012). Albumele sale s-au vandut in peste 100 de milioane de exemplare pe plan mondial, iar cantareata a fost recompensata cu sase premii Grammy.