Nevasta lui Capatos audiata la tribunal. Uite de ce!

15

Sotia lui Dan Capatos a fost audiata luni la Tribunal in calitate de martor in dosarul Nelu Iordache.

„Am avut un contract cu Romstrade care a fost ulterior reziliat. Nu stiu daca sa-l consider ca un prejudiciu. Era un contract pentru mediatizarea autostrazii Arad-Nadlac. I-am facut un site, comunicate de presa. Uniunea Europeana obliga societatea sa mediatizeze aceasta lucrare, sa arate pasii pe care ii faci, imagini si info utile, dat fiind faptul ca s-au accesat fonduri europene. Am trimis o notificare de reziliere in urma unor discutii. Noi am decis sa ne retragem din acest proiect. Nu primeam informatii la timp, nu eram pusa la curent cu ce era nou. Iar contractul nu a fost respectat din punct de vedere financiar, neprimind controvaloarea serviciilor decat 3 luni. Cu Nelu Iordache am relationat pentru acest contract, am avut cu el doar o intalnire, de baza. Apoi am tinut legatura cu personalul de la Romstrade. Colega mea Iulia Barbu mai cerea info de la CNADNR sau le cauta pe site-ul companiei”, a declarat Monica CAPATOS.

Avocatii cer arest la domiciliu pentru NELU IORDACHE

Avocatii lui Nelu Iordache au cerut, luni, la Tribunalul Bucuresti, ca omul de afaceri sa fie arestat la domiciliu, dupa ce a fost incarcerat aproximativ un an si trei luni, procurorul DNA catalogand masura ceruta drept una „iluzorie”.

La termenul de luni al dosarului in care Nelu Iordache este acuzat ca a deturnat fonduri europene pentru primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, avocatii omului de afaceri au aratat ca trebuie sa se faca o „analiza la rece” a faptelor lui, dincolo de ceea ce a relatat presa si „dincolo de orice legenda”.

Pe langa cererea de inlocuire a detentiei cu arestul la domiciliu, in baza noilor reglementari penale, avocatii patronului firmei Romstrade au depus si un raport realizat de Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) din care reiese „atitudinea decenta si civilizata” a lui Iordache in arest.

„Masura arestului la domiciliu este o masura dura. Nu am inteles sa apelam la masura controlului judiciar din respect fata de masurile pe care instanta le-a luat de-a lungul procesului. (…) Trebuie sa apreciem asupra acestei masuri si vizavi de comportamentul lui Nelu Iordache fata de instanta. N-am facut cereri care sa duca la tergiversarea solutionarii dosarului, la solicitarea lui Nelu Iordache, care a insistat sa acceleram demersurile, astfel incat cauza sa fie solutionata cat mai repede”, a spus avocatul Alexandru Chiciu, in fata judecatorului de la Tribunalul Bucuresti.

Afirmatiile avocatului au fost contrazise de procurorul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), care a subliniat ca atitudinea procesuala a lui Nelu Iordache reprezinta un risc pentru buna desfasurare a judecatii. Reprezentantul Ministerului Public a cerut, in acest sens, respingererea cererii de inlocuire a masurii preventive.

„Nu ma supar personal cand domnul Iordache ma trimite sa citesc legislatia sau ma acuza ca am facut o intelegere cu un anumit martor. Dar ma supar cand aduce insulte unui organ judiciar in fata Tribunalului Bucuresti. Aceasta masura iluzorie a arestului la domiciliu nu ofera garantii. Este doar o gaselnita, iar perioada pe care o va petrece in arest la domiciliu ii va fi dedusa din pedeapsa. (…) In plus, toti partenerii cu care a intrat in contact au fost inselati de Iordache Nelu, au fost indusi in eroare”, a spus procurorul DNA.

In ultimul cuvant pe care l-a avut in fata instantei, omul de afaceri a vrut sa precizeze ca „politica trebuie sa fie politica, iar instanta trebuie sa fie independenta”.

Tribunalul Bucuresti urmeaza sa ia o decizie in ceea ce priveste arestarea la domiciliu a lui Nelu Iordache. Urmatorul termen in dosar va avea loc in 24 martie.

In 26 aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis in judecata in dosarul privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nadlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals in inscrisuri, spalare de bani si inselaciune.