Mutu in pragul disperarii. Gandul care il ingrozeste pe fotbalistul Petrolului!

7

Adrian Mutu a venit la Petrolul Ploiesti ca un adevarat star, intrind inca din start in posesia tricoului cu numarul 10. Pentru moment, insa, evolutiile “Briliantului” in tricoul galben-albastru au fost dezamagitoare, iar suporterii au inceput deja sa se intrebe daca vinzarile lui Hamza si Dore au fost o alegere inspirata din partea lui Cosmin Contra, anunta fanatik.ro.

In ambele stagii de pregatire efectuate alaturi de Petrolul, Mutu a avut cifre slabe. Nu a marcat in primele 245 de minute jucate pentru “lupi”, iar “dubla” din partida cu Serif Tiraspol nu a avut darul sa stearga evolutiile din primele partide de pregatire, cind “Briliantul” a parut ca nu-si gaseste locul alaturi de restul colegilor. Evolutiile slabe ale lui Mutu au, insa, si o explicatie.
A driblat capcana lui Capra

Conform apropiatilor sai, fostul international este foarte apasat din cauza problemelor de la club, iar ancheta inceputa de DNA l-a facut sa-si puna multe semne de intrebare asupra situatiei reale de la Petrolul. Desi venise optimist si dornic sa faca treaba, “Briliantul” ar fi inceput sa regrete deja revenirea in Liga I. “Sper ca nu am luat teapa vietii”, s-a confesat Mutu prietenilor. Atit fostul international, cit si colegii sai, sint afectati de faptul ca Primaria a sistat finantarea pina la finalizarea anchetei DNA si se tem ca nu-si vor mai primi drepturile financiare conform contractelor pe care le-au semnat. De precizat ca Mutu a “mirosit” ca situatia de la Petrolul nu este tocmai in regula inca din timpul negocierilor cu Dan Capra. La vremea respectiva, finantatorul “lupilor galbeni” a incercat sa-i introduca o clauza in contract, conform careia salariile si primele lui sa fie platite de Primarie. Pentru a fi mai convingator, Capra i-a aratat “Briliantului” actele semnate de club cu Primaria, in care erau trecute toate sumele, garantindu-i, astfel, ca nu se pune problema sa nu-si primeasca banii. Inteligent, Mutu a refuzat, insa, capcana pe care i-a intins-o Capra. “Eu am venit sa joc pentru Petrolul, nu pentru Primarie. Daca vreti sa semnez, imi faceti contract cu echipa de fotbal!”, a sunat replica “Briliantului”.
4 milioane € blocati de DNA

Consiliul Local Ploiesti se angaja, in 2013, sa recompenseze performantele sportive ale Petrolului, iar banii urmau sa ajunga de la bugetul local la fotbalisti prin intermediul “Asociatiei Comunitare Lupii Galbeni 2012?, un ONG condus de fratii Capra, sub forma unei finantari nerambursabile. Conform contractului semnat, Petrolul primeste un milion de euro daca se claseaza pe unul din locurile 6-10 in Liga I, iar suma creste la doua milioane de euro daca termina pe unul din locurile 1-5. Acelasi contract prevede, de asemenea, acordarea sumei de un milion de euro in cazul cistigarii Cupei Romaniei, trofeu pe care echipa l-a cucerit. De precizat ca Petrolul nu a apucat sa primeasca pina acum prima pentru cistigarea Cupei din vara lui 2013, dar nici banii corespunzatori pentru faptul ca echipa se claseaza, in prezent, pe locul doi, deci pe podium. Din pacate pentru “lupi”, banii nu vor veni prea curind. Procurorii DNA ancheteaza modul in care Petrolului i-au fost alocate diverse sume de bani de la bugetul local, motiv pentru care, pina la finalizarea cercetarilor, clubul trebuie sa se descurce fara “cascavalul” de la Primarie. Daca s-ar respecta contractul de asociere, peste citeva luni s-ar adauga alte sume, pentru ca este putin probabil ca Petrolul sa nu termine in primele cinci clasate, Liga I, performanta pentru care ar trebui sa primeasca alte doua milioane de euro. In plus, cistigarea Cupei (echipa este califcata in semifinale) ar mai adauga un milion de euro pe lista “de asteptare”. In aceste conditii, Petrolul se vede nevoit ca, pina la finalizarea anchetei DNA, sa se descurce fara patru milioane de euro, daca punem la socoteala si “restanta” pentru cistigarea Cupei din sezonul trecut!
Ce sume ar trebui sa cistige Mutu la Petrolul

FANATIK.RO v-a prezentat, in noiembrie 2013, cifrele exacte ale mutarii “Briliantului” la gruparea din Ploiesti. Faptul ca Primaria a blocat, pentru moment, finantarea “lupilor galbeni” il afecteaza direct pe Mutu, finantatorii bazindu-se pe sumele pe care le-ar fi primit de la Consiliul Local pentru a-l plati pe atacant.

Cifrele afacerii:

500.000 € pe an contract, suma garantata de Primaria s,i Consiliul Local Ploies,ti

250.000 € daca Petrolul ajunge in play-off-ul Ligii Campionilor

250.000 € daca Petrolul intra in grupele Ligii Campionilor

500.000 € daca Petrolul reus,es,te calificarea in optimile Ligii Campionilor

50.000 € daca Mutu marcheaza 10 goluri

100.000 € daca Mutu inscrie peste 30 de goluri

100.000 € daca Petrolul cis,tiga Cupa Romaniei

5.000 € pentru fiecare prezent,a a lui Mutu la echipa nat,ionala

Contra isi pregateste deja “dezertarea”

Interventia DNA la Petrolul nu l-a lasat indiferent nici pe Cosmin Contra. Conform surselor FANATIK.RO, tehnicianul s-a confesat apropiatilor ca, in conditiile actuale, ii este imposibil sa-si indeplineasca obiectivele. “Fara liniste financiara, nu ne putem bate titlu. Steaua va defila, Astra la fel, ne va fi greu sa prindem si un loc de cupa europeana”, ar fi spus “Gurita”. Tehnicianul “lupilor” isi pregateste deja plecarea de la Petrolul, motiv pentru care apropiatii sai au aruncat in presa varianta cum ca se afla pe lista lui Getafe, tocmai pentru a-si creste cota si a prinde un contract avantajos la finalul sezonului.

Mitica prevesteste deja dezastrul!

Fostul presedinte al LPF, Dumitru Dragomir, considera ca Petrolului ii va fi aproape imposibil sa se descurce fara banii veniti de la Consiliul Local Ploiesti, atacind, totodata, interventia DNA asupra clubului. Mitica nu considera ca actualul finantator, Dan Capra, are resursele financiare sa sustina un club precum Petrolul si prevede dezastrul pentru “lupi”. “Daca se retrage primaria de la Petrolul, ramin fiii ploii. Nu exista sa mearga ceva bine in Romania s,i sa nu fie stopata ori de DNA, ori de altceva. A facut pentru comunitate un stadion frumos, o echipa frumoasa, trebuia sa intre cineva sa le taie macaroana”, a spus Dragomir.

Capra, “finantatorul” cu 5.000 € salariu

Daniel Capra a ajuns la Petrolul Ploiesti in urma cu doi ani, adus la club de Valeriu Rachita, fostul antrenor al echipei. Desi pozeaza de fiecare data in postura de finantator al clubului, lucrurile nu sint deloc asa. Conform surselor FANATIK.RO, Capra este doar un simplu angajat al “lupilor” si incaseaza, lunar, un salariu de 5.000 de euro. De asemenea, 90 % din banii care se incaseaza in urma marketingului cu Adrian Mutu ar intra in buzunarele lui Dan Capra si Andi Cringu, doar 10 % ajungind in conturile clubului. De precizat ca, in cazul in care procurorii vor constata nelegalitatea contractului dintre “lupi” si Consiliul Local, se va ajunge la situatia in care clubul va trebui sa returneze cei doua milioane de euro platiti pina acum de Primarie. “O sa ma apuc sa colectez sumele de pe la baieti, ce sa fac? Si daca o sa string doar 100 de euro, adaug eu restul!”, a comentat, ironic, Dan Capra.

Banii se duc in fondul de rezerva

Procurorii DNA ancheteaza parteneriatul dintre Consiliul Local Ploiesti si Petrolul in urma unei sesizari facuta, la sfirsitul anului trecut, de fosta directoare economica de la Primarie, Nicoleta Craciunoiu. Aceasta a refuzat, in repetate rinduri, sa semneze ordinele de plata catre Petrolul, invocind nelegalitatea intelegerii dintre parti, atitudine care i-a atras indepartarea din functie. 27 de consilieri locali din Ploiesti au fost chemati la DNA zilele trecute pentru a da explicatii in legatura cu votul pentru hotaririle in urma carora fotbalistii si membrii staff-ului de la Petrolul au fost premiati prin intermediul asociatei “Lupii Galbeni 2012”. Tot in acelasi dosar a mai fost audiat si primarul Ploiestiului, Iulian Badescu. Iulian Teodorescu, viceprimarul orasului prahovean, a explicat care sint consecintele anchetei DNA. “Vom suspenda protocolul de colaborare pina la finalizarea anchetei DNA. Va fi un proiect de hotarire in acest sens. Banii prevazuti in proiectul de buget pentru prime vor fi trecuti in fondul de rezerva. Asteptam sa vedem cum se va finaliza ancheta”, a spus viceprimarul Ploiestiului pentru observatorul.ph.

Care este bugetul Petrolului

FANATIK.RO a aflat care sint banii de care clubul prahovean a dispus la startul sezonului, aici neincluzind banii de la Primarie. Conform unui calcul simplu, Petrolul a inceput sezonul cu un buget de 6.4 milioane de euro!

2.9 milioane de euro din drepturile TV

2 milioane de euro din transferuri si sponsorizari

1.5 milioane de euro din abonamente si marketing

0 euro de la finantatorul Dan Capra

Daca adaugam si banii care ar fi venit din partea Primariei, rezulta ca “lupii” ar fi putut ajunge la un buget de minimum 8 milioane de euro.
– See more at: http://www.fanatik.ro/sper-ca-nu-luat-teapa-vietii-163950#sthash.OuPpOWaS.dpuf