Mötley Crüe se destrama. Anuntul socheaza comunitatea rockerilor!

5

Trupa americana Mötley Crüe, emblematica pentru curentul glam metal promovat intens in anii ’80 de postul MTV, a anuntat ca se va destrama oficial in 2015, dupa incheierea turneului sau de adio.

Membrii formatiei americane, devenita celebra gratie unor piese de succes precum „Dr. Feelgood” si „Girls, Girls, Girls”, au anuntat ca au semnat un contract prin care s-au angajat sa nu mai sustina niciodata alte turnee, in timpul unei conferinte de presa ce a avut loc in orasul lor natal, Los Angeles.

„Tommy a spus-o cel mai bine, recent, atunci cand a zis ca un «turneu de adio» este acela facut de o trupa care face mai intai un turneu de adio, dar apoi se reuneste, mai face un turneu de adio, se destrama din nou si iar se reuneste”, a declarat basistul Nikki Sixx, referindu-se de la o declaratie recenta a tobosarului Tommy Lee.

„Am decis ca acesta sa se numeasca «turneul final» pentru noi si am decis sa semnam un contract prin care sa va spunem ca acest lucru este real, pentru ca noi vrem sa fim mandri de Mötley Crüe si vrem ca fanii nostri sa fie mandri de Mötley Crüe in deceniile care vor veni”, a adaugat Nikki Sixx.

Turneul final al trupei americane va debuta pe 2 iulie, cu un concert la Grand Rapids, in statul Michigan, iar sectiunea nord-americana a turneului se va incheia pe 21 noiembrie, in orasul canadian Vancouver. Turneul va continua apoi pe alte continente si se va incheia in anul 2015.

Controversata, dar si adulata, trupa Mötley Crüe a reusit sa vanda, de la infiintarea sa, in 1981, pana in prezent, peste 80 de milioane de albume. Mötley Crüe este o trupa de glam metal, care a reusit sa-si castige respectul fanilor americani odata cu lansarea primului ei album, „Too Fast For Love”.

Rasfatata in America si asteptata cu nerabdare de iubitorii de heavy metal de pe toate continentele, Mötley Crue a marcat istoria anilor ’80 cu albume precum „Shout at the Devil” (1983), „Theatre of Pain” (1985) si „Girls, Girls, Girls” (1987).

Printre piesele celebre ale trupei se numara: „If I Die Tomorrow”, „Wild Side”, „The Saints of Los Angeles”, „Girls, Girls, Girls” si „Dr. Feelgood”.

Trupa Mötley Crüe, alcatuita din solistul Vince Neil, tobosarul Tommy Lee, chitaristul Mick Mars si basistul Nikki Sixx, a concertat si in Romania, in iunie 2012, la Bucuresti, in cadrul festivalului Ost Fest.