Mircea Badea este in culmea fericirii. Uite de ce!

3

CNA a decis, marti, sa amendeze Romania TV, cu 20.000 de lei, si B1 TV, cu 10.000 de lei, din cauza emisiunilor „Starea Natiei”, realizata de Dragos Patraru, si „Lumea lui Banciu”, realizata de Radu Banciu, in care realizatorii au folosit un limbaj injurios.

Sanctiunile au fost propuse de Monica Gubernat, membru al Consiliului National al Audiovizualului (CNA), pentru incalcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia „Moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta”.

Amenda de 20.000 de lei a fost aplicata Romania TV cu sase voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu si Cristina Trepcea), in timp ce „impotriva” au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

In ceea ce priveste B1 TV, amenda de 10.000 de lei a fost aplicata cu sapte voturi „pentru” (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu), in timp ce „impotriva” au votat Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Radu Calin Cristea.

In cazul Romania TV, amenda a fost aplicata pentru editiile din 27 ianuarie, 28 ianuarie, 31 ianuarie, 3 februarie, 7 februarie, 20 februarie, 24 februarie, 26 februarie, 27 februarie si 28 februarie ale emisiunii „Starea Natiei”, in care Dragos Patraru a folosit un limbaj injurios (cuvinte precum „proasta”, „rahat pe varza”, „tampitei” etc.).

B1 TV a fost amendata pentru editiile din 27 ianuarie, 3 februarie, 12 februarie, 14 februarie, 19 februarie si 27 februarie ale emisiunii „Lumea lui Banciu”, in care Radu Banciu a folosit un limbaj injurios („nenorocit”, „rahat”, „cretin”, „tampitel” etc.).

In cazul celor doua televiziuni, membrul CNA Narcisa Iorga a facut propria sa propunere – Romania TV, amenda de 20.000 de lei (cu includerea emisiunilor in care Dragos Patraru s-a referit la realizatoarea de televiziune Sorina Matei) si B1 TV, amenda de 10.000 de lei -, insa propunerea sa nu a intrunit numarul minim necesar de voturi (sase) pentru a fi aplicata.

Pe de alta parte, Laura Georgescu, presedintele CNA, a spus, in sedinta de marti, ca emisiunile difuzate de televiziunile de stiri, in intervalul orar 23.00 – 24.00, vor fi monitorizate de Consiliu pe toata durata anului.