Mihai Gainusa tarat intr-un scandal imens cu pensiunea lui de la Cheia

10

Anul se termina prost pentru „carcotasul” Mihai Gainusa! E cunoscut faptul ca realizatorul TV e proprietarul unei pensiuni turistice de patru margarete in localitatea Cheia, „Gainusa de munte”. Mai multi clienti ai pensiunii sustin ca s-au infectat cu virusul Hepatitei A dupa ce s-au cazat si au mancat la aceasta cabana!

Un grup de absolventi ai Facultatii de Aeronave pastreaza legatura de mai bine de 20 de ani. Prieteni de-o viata, ei se intalnesc cel putin o data pe an cu familiile pentru a petrece o mica vacanta. „Suntem cinci familii si avem aceasta traditie. Unul dintre noi are un copil mic asa ca am cautat sa mergem undeva mai aproape de Bucuresti, sa nu stam mult pe drum. Am ales Gainusa de munte„, ne-a spus Dumitru Popescu.
Impreuna cu sotia si cei doi copii, Popescu s-a intalnit la Cheia cu ceilalti prieteni si cu familiile lor: Buciu Cristian cu sotia, Uzum Catalin cu sotia si copilul, Sergiu Toader cu nevasta si doi copii si Catalin Lepadatu cu sotia.

Am inchiriat intreaga pensiune pentru perioada 8-11 august. Inca din prima zi am observat ca personalul cabanei prezenta probleme. Cine era la receptie se ocupa si de mancare si de curatenie! Comenzile veneau foarte greu. Pentru o friptuta asteptam si o ora si jumatate! Ajunsesem sa le spunem de dimineata ce sa prepare pentru pranz ca sa nu mai asteptam„, ne-a mai spus Dumitru Popescu.

Asa arata cabana „Gainusa de munte”Dupa ce sejurul s-a incheiat, fiecare familie si-a urmat propriul program. Unii s-au intors la serviciu, altii au plecat in concedii. „Inainte de intalnirea de la Cheia nu ne mai vazusem si dupa aceea ne-am separat. Impreuna cu familia am plecat in Grecia. Cand ne-am intors, si eu, si sotia am inceput sa ne simtim foarte rau. Intr-o zi ne-a sunat unul dintre prietenii cu care am fost la Cheia. Ne-a zis ca sotia lui a fost diagnosticata cu Hepatita A si un alt coleg de-al nostru, din Brasov la fel! Am mers la medic, iar testele au fost pozitive si pentru mine si pentru sotie!„, ne-a explicat Dumitru Popescu.

Ceea ce trebuia sa fie o mini-vacanta de vis, la munte, la aer curat s-a transformat pentru grupul de prieteni intr-un calvar! Unul dintre cei bolnavi a avut nevoie de spitalizare, starea sa fiind una precara. Dupa ce au anuntat restul prietenilor, cele trei familii infectate au facut legatura cu cabana lui Mihai Gainusa.
Acest virus al Hepatitei A se mai numeste si boala mainilor murdare. Se ia din alimente sau apa contaminata. Toti ne-am imbolnavit in acelasi timp, iar singurul loc unde am mancat impreuna a fost „Gainusa de munte”! In prima seara am mancat niste salate. Nefiind un aliment tratat termic ne-am gandit ca de acolo ni se trage!„, ne-a mai spus Dumitru Popescu.

Dumitru Popescu nu s-a putut atinge de masa de Craciun din caza virusului Hepatitei ABarbatul a semnat o plangere in numele sau si al prietenilor pe care a inaintat-o Directiei de Sanatate Publica Prahova. Raspunsul institutiei i-a lasat pe acestia fara replica! „Din raspunsul lor oficial reiese ca e vina noastra ca ne-am imbolnavit! E un raspuns formal in care nu se specifica daca au fost recoltate probe biologice sau daca a fost verificata calificarea personalului„, ne-a spus Dumitru Popescu.
In raspunsul Directiei de Sanatate Publica Prahova, semnat de un medic din cadrul institutiei, este semnalat faptul ca toate avizele pensiunii „Gainusa de munte” sunt in ordine. Undeva spre final scrie ca pentru alte nereguli, administratorul a fost amendat. Despre ce nereguli e vorba nu se specifica.
Noi nu ne-am bucurat de Sarbatori! Urmam un regim alimentar strict si nu ne-am atins de masa traditionala de Craciun! Nici sampanie de Revelion nu avem voie sa bem! Am facut aceasta reclamatie publica pentru a atrage atentia. In primul rand, aceasta Directie de Sanatate Publica daca si-ar face bine datoria, nu ar mai exista angajati ai pensiunilor care sa nu fie interesati de normele de igiena! Noi am platit niste servicii, dar am primit boala! Sunt convins ca au mai existat persoane care s-au mai imbolnavit la aceasta cabana. Nici noi nu am fi facut legatura daca nu eram mai multi si nu ar fi existat acest numitor comun: Gainusa de padure!„, a incheiat Dumitru Popescu.

Contactat telefonic, Mihai Gainusa ne-a declarat: „Nu cred ca au luat acest virus de la pensiunea noastra. In august, vila a fost plina. Si eu impreuna cu toata familia am stat aici in vara. Nu a existat nici o plangere similara. Ar fi trebuit sa mai existe si alte cazuri de imbolnavire. Imi pare rau pentru acesti oameni, pentru ca s-au imbolnavit, dar nu cred ca s-a intamplat aici, la „Gainusa de munte”. Totodata imi rezerv si dreptul de a-i actiona in judecata daca nu vor dovedi acest lucru. Anul acesta am avut mai multe controale si de fiecare data totul a fost in regula, am iesit bine. Sper sa nu fie rea vointa„.