Michael Douglas in rolul principal in filmul ”Ant-Man”

10

Actorul Michael Douglas va juca rolul omului de stiinta Henry „Hank” Pym, creatorul unei formule care reduce corpul uman la dimensiunile unei insecte, in filmul „Ant-Man”, a declarat luni Marvel Entertainment, afiliata companiei Disney.

„Am asteptat de foarte multa vreme sa joc intr-un film produs de Marvel. Scenariul este amuzant, regizorul (Edgar Wright, n.r.) este foarte bun. Dylan (fiul de 13 ani al actorului, n.r.) il va indragi. Va avea un film la care sa se uite”, a declarat Michael Douglas.

Personajul Henry „Hank” Pym a aparut pentru prima oara in numarul 27 al seriei de benzi desenate Marvel „Tales to Astonish”, in ianuarie 1962.

In povestea originala, doctorul biochimist Hank Pym foloseste ultima sa descoperire, un tip de particule subatomice, in scopul crearii unei formule care modifica dimensiunea fiintelor vii. Primul test il face pe propria persoana, iar rezultatul il transforma in Ant-Man, unul dintre cei mai populari supereroi Marvel.

Kevin Feige, presedinte al Marvel Studios, a afirmat intr-un comunicat publicat pe site-ul Marvel.com ca Douglas va juca rolul lui Pym cu „farmec si curaj”.

Rolul omului de stiinta, dupa ce se transforma in omul-insecta, va fi jucat de Paul Rudd.

Michael Douglas, castigatorul unui Glob de Aur pentru rolul pianistului Liberace din filmul „Behind the Candelabra”, primit la gala premiilor Golden Globe Awards de duminica, a surprins atat studiourile de productie, cat si spectatorii, cu decizia de a juca un supererou intr-un film Marvel, care promite sa devina o franciza cu buget substantial.

Filmele cu supereroi produse de Marvel, aduse pe marele ecran prin intermediul companiei Walt Disney, s-au dovedit extrem de profitabile, lungmetraje precum „Razbunatorii/ Avengers” si „Omul de otel 3/ Iron Man 3” obtinand incasari de peste 1 miliard de dolari in toata lumea.

Secretul intrigii pentru „Ant-Man” este bine pazit, insa filmul este programat pentru lansarea in cinematografe in iulie 2015. Premiera romaneasca va avea loc pe 31 iulie 2015.

Totodata, desi Michael Douglas a jucat doar o singura data intr-un sequel – reluand personajul Gordon Gekko in „Wall Street: Banii sunt facuti sa circule/ Wall Street: Money Never Sleeps” de Oliver Stone (2010), actorul nu e exclus implicare intr-o continuare a filmului „Ant-Man”.

„(Marvel, n.r.) mi-a impartasit gandurile, exista continuari. Cine stie?”, a afirmat actorul.

De-a lungul unei cariere de peste patru decenii, Michael Douglas a castigat doua premii Oscar, unul in calitate de producator al filmului „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, impreuna cu Saul Zaentz, in 1976, iar celalalt pentru rolul din filmul „Wall Street” (1988). Michael Douglas a aparut in numeroase lungmetraje, precum „Idila pentru o piatra pretioasa” si „Wonder Boys”, insa rolul care l-a propulsat a fost cel al inspectorului de politie Steve Keller, pe care l-a interpretat in cele 98 de episoade ale serialului de televiziune „Strazile din San Francisco”, difuzat de postul ABC intre anii 1972 – 1976.