Meg Ryan va regiza un film produs de Tom Hanks si de Gary Goetzman

4

Actrita Meg Ryan isi va face debutul regizoral cu „Ithaca”, o ecranizare a romanului „Comedia umana”, de William Saroyan, filmul urmand sa fie produs de Tom Hanks si de Gary Goetzman, fondatorii companiei de productie Playtone.

Actiunea filmului se petrece in 1942, in Ithaca, un orasel californian din San Joaquin Valley, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, conform deadline.com.

Dupa ce fratele sau mai mare pleaca la razboi, Homer Macauley, in varsta de 14 ani, se angajeaza curier de noapte la un oficiu telegrafic pentru a-si ajuta mama vaduva, iar in timpul zilei merge la scoala. In timp ce duce mesajele de dragoste sau, dimpotriva, care anunta moartea sau ranirea pe campul de lupta, Homer devine martor al sperantei si suferintei semenilor sai.

Alaturi de Meg Ryan, din distributie vor mai face parte fiul acesteia, Jack Quaid, Sam Shepard si Melanie Griffith.

Scenariul ii apartine lui Erik Jendresen (scenaristul serialului „Camarazi de razboi/ Band of Brothers”, 2001), iar filmarile vor incepe la vara.

Meg Ryan, pe numele sau real Margaret Mary Emily Anne Hyra, nascuta pe 19 noiembrie 1961, este o actrita americana, devenita celebra datorita rolurilor din comediile romantice in care a fost distribuita in anii ’90. Cinci din aceste filme – „Cand Harry o intalneste pe Sally”, „Nopti albe in Seattle”, „Un sarut de milioane”, „Ingerul pazitor” si „Mesaj pentru tine” – au avut incasari totale de peste 870 de millioane de dolari pe plan mondial. Ryan a fost de trei ori nominalizata la premiile Globul de Aur, pentru rolurile din filmele „Cand Harry o intalneste pe Sally”, „Nopti albe in Seattle” si „Mesaj pentru tine”, in ultimele doua jucand alaturi de Tom Hanks. De asemenea, Meg Ryan si Tom Hanks au mai jucat impreuna in comedia romantica „Joe impotriva vulcanului” (1990), de John Patrick Shanley.

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele „Forrest Gump” (1994) si „Philadelphia” (1995), a putut fi vazut in ultimii ani pe marile ecrane in „Codul lui Da Vinci” si „Ingeri si demoni” – ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar si alaturi de Julia Roberts, in filmul „Larry Crowne”, pe care l-a regizat si produs.