MasterChef isi schimba radical formatul din sezonul urmator

8

Compania 21st Century Fox, care reuneşte activele în televiziune şi cinema ale miliardarului Rupert Murdoch, a ajuns la o înţelegere cu grupul Apollo Global Management, care controlează societăţile Endemol, proprietarul formatului TV „Big Brother„, şi CORE Media, proprietarul formatului „American Idol”.

Ca urmare a acestei tranzacţii, formatele „Big Brother” şi „American Idol” vor fi reunite cu formatele „MasterChef” şi „The Biggest Loser”, deţinute de Shine Group, o companie de producţie pe care Rupert Murdoch a cumpărat-o în 2011 de la fiica sa, Elisabeth.

Grupul 21st Century Fox a confirmat că a ajuns la „o înţelegere preliminară” pentru reunirea acestor companii de pe piaţa formatelor de televiziune, precizând însă că mai sunt de îndeplinit „mai multe condiţii” înainte ca tranzacţia să poată fi finalizată, potrivit theguardian.com.

Nu pot fi date asigurări că tranzacţia propusă va ajunge să se finalizeze”, a mai spus compania 21st Century Fox.

Pe de altă parte, compania nu a făcut referiri la valoarea pe care ar urma să o aibă această tranzacţie, dacă ea va fi finalizată.

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, până la sfârşitul lunii iunie 2013, proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune – inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News – a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, dar şi The Australian şi editurile HarperCollins şi Harlequin Enterprises.