Madonna a facut un purcoi de bani in 2013. Uite cifrele!

  8

  Cantareata pop Madonna este cel mai bine platita artista din industria muzicala, cu venituri de 125 de milioane de dolari, conform unui clasament dat publicitatii, miercuri, de revista Forbes, informeaza Reuters.

  Pe baza veniturilor obtinute intr-un interval de 12 luni, Madonna este, in acelasi timp, cel mai bine platita celebritate, potrivit aceluiasi clasament alcatuit de Forbes.

  Majoritatea veniturilor Madonnei, care, in 2012, s-a situat pe locul al noualea in top, provin din incasarile obtinute intre iunie 2012 si iunie 2013, in urma turneului ei mondial „MDNA”, care a inregistrat un profit brut de 305 milioane de dolari, dar si din articolele promotionale vandute la concerte, din colectia de haine Material Girl si din parfumuri.

  „Este cel mai bine platita artista (…) si celebritate din toate domeniile”, se arata in publicatia Forbes.

  Lady Gaga, cu incasari de 80 de milioane, a urcat in 2013 de pe locul al patrulea pe al doilea, desi a intrerupt turneul „Born This Way Ball” din cauza unei accidentari la soldul drept.

  Cel mai recent album lansat de Lady Gaga, „Artpop”, nu a fost luat in calcul deoarece a aparut pe piata dupa luna iunie 2013.

  Cantareata pop-country Taylor Swift a coborat o pozitie si ocupa locul al treilea, cu incasari de 55 de milioane de dolari, rezultate din vanzarea celui mai recent album al sau, „Red”, precum si din campanii publicitare, vanzari de discuri si turnee.

  Revista Forbes a alcatuit topul dupa estimarea veniturilor brute provenite din vanzari de discuri, incasari din concerte, materiale promotionale si interviuri cu organizatorii concertelor, avocati si manageri. S-au folosit, de asemenea, informatii furnizate de publicatia economica Pollstar, Asociatia Industriei americane a studiourilor de inregistrari (RIAA) si de sistemul de monitorizare a vanzarilor Nielsen SoundScan.

  Cantareata Beyoncé a ocupat locul al patrulea, cu venituri de 53 de milioane de dolari, din turneul mondial „Mrs. Carter”, linia de haine House of Dereon si campanii publicitare.

  Jennifer Lopez se afla pe locul al cincilea, cu incasari de 45 de milioane din turneul ei mondial si din concursul de interpretare a muzicii latino „Q’Viva”, de pe postul Fox.

  Rihanna ocupa pozitia a sasea, cu incasari de 43 de milioane de dolari, fiind urmata in top de Katy Perry, pe pozitia a saptea, cu 39 de milioane de dolari, si Pink, pe pozitia a opta, cu 32 de milioane de dolari.

  Cantareata country Carrie Underwood, castigatoare a concursului „American Idol” din 2005, debuteaza in clasament pe locul al noualea, cu incasari obtinute din vanzarea celui mai recent album al sau, „Blown Away”, si din concerte, surclasandu-le pe Mariah Carey si Nicki Minaj, care incheie Topul 10 la egalitate, cu incasari de 29 de milioane de dolari fiecare.

  Considerata „una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor”, numita si „Queen of Pop (regina muzicii pop)”, Madonna este si cea mai bine vanduta cantareata din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume vandute in intreaga lume. In martie 2008, ea a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame.

  In august 2009, Madonna a concertat la Bucuresti, in cadrul turneului „Sticky and Sweet”.