Kevin Costner merge sa se distreze de ziua lui

10

Actorul Kevin Costner, care sambata a implinit varsta de 59 de ani, isi va sarbatori ziua de nastere in parcul de distractii Disneyland, din California..

„Merg la Disneyland cu fiul meu de sase ani, cu fiul meu de patru ani si cu fiica mea, in varsta de trei ani. Nu este doar pentru ziua mea de nastere, este o saptamana pe care o vom petrece impreuna”, a spus actorul intr-un interviu, in timpul emisiunii „Daybreak”, din Marea Britanie, informeaza femalefirst.co.uk.

Actorul Kevin Costner are sapte copii, din trei relatii diferite, ultimii trei copii – Cayden Wyatt Costner, Hayes Logan Costner si Grace Avery Costner fiind rezultati din cea de-a treia casatorie a artistului cu Christine Baumgartner.

Nascut intr-o periferie saraca a orasului Los Angeles, in anul 1955, Kevin Costner, licentiat in stiinte economice, si-a inceput cariera in cinema la varsta de 27 de ani. Primele sale roluri memorabile au fost cel din „Silverado” (1985) si cel din adaptarea pentru marele ecran a serialului „Incoruptibilii” (1987). Abia in 1990 a dobandit statutul de vedeta de prim calibru, prin rolul sau din westernul epic „Dansand cu lupii”, care a fost recompensat cu doua premii Oscar. Au urmat roluri in filme de mare buget, ca „Robin Hood, printul hotilor”, „JFK”, „Bodyguard” si „Wyatt Earp, justitiarul Vestului salbatic”, dar si in filme cu mai putin succes la public, precum „Waterworld – Lumea Apelor” (1995) si „Postasul” (1997).

In octombrie 2009, Kevin Costner a venit pentru prima data in Romania, unde a sustinut un concert alaturi de trupa sa, Modern West, in timpul Festivalului de film Ro-IFF de la Arad. El a revenit in Romania in 2012, pentru a filma pentru „Hatfields & McCoys”, sustinand cu aceasta ocazie si un concert intr-un club bucurestean.

De altfel, Kevin Costner a multumit „comunitatii cinematografice” din Romania, care a ajutat la realizarea miniseriei de televiziune „Hatfields & McCoys”, pentru care a primit premiul Emmy pentru cel mai bun actor in rol principal, la gala din 2012, si a repetat gestul la inceputul anului 2013, la gala Globurilor de Aur.

Kevin Costner a jucat recent in filmul „Jack Ryan: Agentul din umbra/ Jack Ryan: Shadow Recruit”, de Kenneth Branagh, rolul unui agent CIA, lungmetrajul avand premiera in cinematografele din Romania pe 17 ianuarie.