Horia Moculescu dus de urgenta la spitalul Floreasca

52

Compozitorul Horia Moculescu a fost internat in Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, in urma unor dureri abdominale puternice, medicii stabilind ca este vorba despre colica biliara si urmand sa decida daca va fi operat, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, apropiati ai familiei.

Potrivit surselor citate, Horia Moculescu a fost internat duminica dimineata in Spitalul Floreasca, fiind supus mai multor investigatii medicale pentru a se stabili cauza durerilor abdominale.

Diagnosticul pus in urma investigatiilor este de colica biliara, iar medicii vor decide daca este necesar ca Horia Moculescu sa fie operat, au precizat sursele citate.

Horia Moculescu, nascut pe 18 martie 1937, la Ramnicu-Valcea, este pianist, interpret vocal, compozitor, mediator si creator de programe TV. A invatat autodidact acordeonul la varsta de sase ani, apoi a urmat cursurile medii la Turda, la Liceul de Baieti (astazi Colegiul National Mihai Viteazul din Turda), unde s-a remarcat prin virtuozitatea cu care interpreta piese de muzica usoara la pian si la acordeon.

Din cauza asa-zisei „origini sociale nesanatoase” din timpul regimului comunist (din partea mamei – Midia Copetti-, Moculescu este de origine italiana, iar din partea tatalui – Nicolae Moculescu -, fost ofiter in armata romana interbelica, este de origine romana), nu a putut urma cursurile universitare la Conservatorul din Bucuresti. S-a inscris la Facultatea de Mine din Petrosani, unde si-a pus in evidenta talentul de interpret muzical in cadrul orchestrei facultatii.

In continuare, s-a dedicat exclusiv muzicii, activand ca pianist in localuri de bun renume din Bucuresti si de pe litoralul Marii Negre. In aceasta perioada a inceput sa compuna melodii de muzica usoara. Piesa lui de debut a fost „De-ai fi tu salcie la mal”.

Este realizatorul emisiunii de televiziune „Atentie, se canta!”. De asemenea, este membru al Uniunii Compozitorilor. A compus aproximativ 500 de melodii si a luat peste 200 premii.