Guy Ritchie relanseaza legenda regelui Arthur

7

Regizorul britanic Guy Ritchie intentioneaza sa relanseze legenda regelui Arthur intr-o franciza fantasy, alcatuita din sase filme, pentru studiourile Warner Bros..

Proiectul francizei a fost creat pentru compania Warner Bros. de Joby Harold („Sub anestezie/ Awake”, 2007), care a scris deja scenariul primului film din aceasta serie, potrivit contactmusic.com.

Inainte de acest proiect, Guy Ritchie si Lionel Wigram concepusera o saga despre aventurile regelui Arthur, care in secolul al VI-lea, a condus apararea britanicilor impotriva invaziei saxone, al carei scenariu fusese redactat de John Hodge („Trainspotting”). Cu toate acestea, proiectul a fost intrerupt in momentul in care Warner Bros. s-a oprit asupra unei adaptari diferite a legendei regelui britanic si a cavalerilor Mesei Rotunde, care trebuia sa se intituleze „Arthur and Lancelot”, precizeaza site-ul deadline.com.

La vremea respectiva, studioul Warner Bros. i-a platit doua milioane de dolari lui David Dobkin („Daca as fi… tu/ The Change-Up”) pentru scrierea scenariului, acesta urmand sa se ocupe si de regie, iar din distributie urma sa faca parte Kit Harington – interpretul lui Jon Snow din „Urzeala tronurilor” – si Joel Kinnaman („Robocop”). Cu toate acestea, proiectul a fost abandonat deoarece costurile filmului ar fi depasit cu 20 de milioane de dolari bugetul initial, de 110 milioane de dolari.

Noul proiect va fi produs de Lionel Wigram si Akiva Goldsman, precum si de Harold si Tory Tunnell (Safehouse Pictures).

Guy Ritchie a atras atentia studiourilor Warner Bros. dupa succesul celor doua filme cu Sherlock Holmes („Sherlock Holmes”, din 2009 si „Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor”, din 2011), in care au fost protagonisti Robert Downey Jr. si Jude Law. De asemenea, regizorul britanic a filmat recent pentru Warner Bros. filmul de spionaj „The Man from U.N.C.L.E.”, cu Henry Cavill si Armie Hammer in rolurile principale.

De asemenea, studiourile spera ca, prin aceasta franciza, sa umple golul lasat de seria „Harry Potter”, care s-a incheiat in 2011.

Guy Ritchie a devenit celebru cu comediile sale marcate de un savuros umor britanic „Jocuri, poturi si focuri de arma/ Lock, Stock and Two Smoking Barrels” (1998) si „Unde dai si unde crapa/ Snatch” (2000). In ultimii ani, Guy Ritchie a realizat „RocknRolla”, lansat in 2008, si „Sherlock Holmes”, lansat in decembrie 2009. „Sherlock Holmes”, o adaptare dupa povestirile politiste scrise de Arthur Conan Doyle, cu Robert Downey Jr. si Jude Law in distributie, a avut si o continuare, „Sherlock Holmes: Jocul Umbrelor”, care a fost lansata pe marile ecrane la sfarsitul lunii decembrie 2011.