”Gravity” si ”12 Years a Slave”, premiate de Sindicatul Producatorilor Americani

4

Dramele „Gravity 3D: Misiune in spatiu/ Gravity”, de Alfonso Cuarón, si „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, de Steve McQueen, au castigat, ex-aequo, trofeul pentru cel mai bun film la gala premiilor Sindicatului producatorilor americani (Producers Guild of America/ PGA).

Cea de-a 25-a gala a premiilor decernate de Sindicatul producatorilor americani a avut loc duminica seara, la Los Angeles, informeaza indiewire.com.

Tot la gala de duminica seara, Sindicatul producatorilor americani a desemnat „Frozen” (Walt Disney Pictures) cel mai bun lungmetraj de animatie, in timp ce „We Steal Secrets: The Story of Wikileaks” (Focus World) a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

De asemenea, „Behind the Candelabra” (HBO) a primit premiul pentru cel mai bun film de televiziune, „Breaking Bad” (AMC) – premiul pentru cel mai bun episod intr-un serial drama, „Modern Family” (ABC) – premiul pentru cel mai bun episod intr-un serial de comedie, „Anthony Bourdain: Parts Unknown” (CNN) – premiul pentru cea mai buna productie TV non-fictiune, „The Colbert Report” (Comedy Central) – premiul pentru cea mai buna emisiune live/ talk show, „The Voice” (NBC) – premiul pentru cea mai buna emisiune-concurs, „SportsCenter” (ESPN) – premiul pentru cel mai bun program TV sportiv, „Sesame Street” (PBS) – premiul pentru cea mai buna emisiune dedicata copiilor, „Wired: What’s Inside” – premiul pentru cea mai buna productie online.

Multi dintre cei aproximativ 5.400 de membri ai Sindicatului producatorilor americani fac parte si din Academia de film americana, organizatia care acorda premiile Oscar, iar preferintele lor reprezinta un indicator viabil in cursa pentru obtinerea acestor statuete.

Astfel, peste 75% din peliculele nominalizate in anii trecuti de PGA au fost nominalizate ulterior si la premiile Oscar, iar 16 din ultimii 22 de invingatori la trofeele PGA au primit in anii respectivi Oscarul pentru cel mai bun film al anului, asa cum s-a intamplat si in 2013, cand lungmetrajul „Argo”, de Ben Affleck, a fost recompensat de ambele asociatii. Acelasi lucru s-a intamplat si in 2012 („The Artist”), 2011 („Discursul regelui/ The King’s Speech”), 2010 („The Hurt Locker”), 2009 („Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire”) si 2008 („Nu exista tara pentru batrani/ No Country for Old Men”).

Anul acesta, atat „Gravity 3D: Misiune in spatiu/ Gravity”, de Alfonso Cuarón, cat si „12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, de Steve McQueen, au fost nominalizate la premiile Oscar, la categoriile „cel mai bun film” si „cea mai buna regie”.

Cea de-a 86-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.