FOTO Angelina Jolie si tatuajele ei. Uite povestea fiecaruia in parte!

4

Fiecare eveniment important din viata actritei Angelina Jolie este marcat prin insemne simbolice pe corpul ei, ea dovedind de-a lungul timpului ca tatuajele pe care si le face nu sunt doar un mod de a atrage atentia, ci fac parte din felul ei de a fi.

Actrita Angelina Jolie si-a facut mai multe tatuaje, dar si-a si inlaturat cateva. Atunci cand filmeaza, tatuajele ii sunt acoperite cu machiaj.

Literele gotice de pe spate, sub gat, reprezinta titlul piesei formatiei The Clash, „Know Your Rights”, una dintre trupele preferate ale actritei.

Pe umarul stang, Jolie si-a tatuat o rugaciune budista scrisa in dialectul khmer (Cambodgia). In traducere: „Fie ca dusmanii tai sa fuga departe de tine. Daca dobandesti lucruri de pret, fie ca acestea sa ramana ale tale pentru totdeauna. Frumusetea ta va fi cea a Apsarei. Oriunde te vei duce, multi te vor insoti, te vor servi si te vor proteja, inconjurandu-te din toate partile.” Acest tatuaj a fost facut de Jolie pentru ca fiul ei adoptat din Cambodgia Maddox sa fie ferit de ghinion.

Tatuajul facut pentru Maddox a fost realizat in locul in care Jolie avea pictat primul ei tatuaj, simbolul japonez pentru Moarte. Referitor la primul tatuaj, actrita a declarat ca l-a facut ca sa-si aminteasca sa traiasca.

Simbolul in limba araba de pe bratul drept inseamna „Determinare”. Acesta acopera un tatuaj abstract facut impreuna cu fostul ei sot Billy Bob Thornton.

Pe bratul stang, actrita are tatuata cifra romana XIII, pe care a facut-o pentu ca nu crede in superstitii. Mai tarziu, vedeta a adaugat cifrele romane V MCMXL. Astfel, 13 mai 1940 este data in care Winston Churchill a sustinut un faimos discurs in care a spus: „Nu am altceva sa va dau decat sange, truda, lacrimi si transpiratie.”

Tot pe bratul stang, insotita de mama sa, Jolie si-a tatuat cuvintele lui Tennessee Williams „O rugaciune pentru cei nelinistiti, tinuti in custi.”

Crucea tatuata pe corp acopera micul dragon cu limba albastra pe care si-l facuse in Amsterdam. Langa este scrisa fraza in limba latina „Quod me nutrit me destruit”, care inseamna „Ceea ce ma tine in viata , ma distruge.”

Angelina si-a tatuat crucea cu o zi inainte sa se marite cu Johnny Lee Miller in 1995. Actrita a declarat: „Totul a fost simbolic, si a fost un lucru bun, nimic intunecat.”

La incheietura mainii Angelina Jolie are tatuata litera h, sub forma unei rune. Aici, parerile sunt impartite. Unii sustin ca ar reprezenta numele fostului ei iubit Timothy Hutton, altii spun ca ar insemna numele fratelui ei James Haven.


Coordonatele geografice ale locurilor de unde au fost adoptati copiii ei sunt pictate peste tatuajul care reprezenta un dragon si numele fostului ei sot Billy Bob Thornton.

1. N11° 33′ 00″ E104° 51′ 00″ : locul din Cambdgia unde s-a nascut Maddox, cel mai mare copil adoptat de Angelina

2. N09° 02′ 00″ E038° 45′ 00″ : locul din Etiopia in care s-a nascut fiica actritei, Zahara

3. S22° 40′ 26″ E014° 31′ 40″ : locul din Namibia (Swakopmund) unde Angelina a nascut-o pe Shiloh, primul ei copil biologic cu Brad Pitt.

4. N10° 46′ 00″ E106° 41′ 40″ : locul din Vietnam unde a fost nascut Pax Thien.

Tigrul bengalez de pe spatele actritei a fost facut in Bangkok pe 8 iulie 2004 de artistul Sompong Kanhphai timp de doua ore. Sompong este cel care i-a facut si tatuajul in dialectul khmer. Jolie si-a facut acest tatuaj pentru a sarbatori obtinerea cetatenie cambodgiene. Tatuajul a fost realizat printr-o tehnica traditionala in care se foloseste un ac manual. Tigrul bengalez acopera un dragon tribal.


Dragonul cu numele lui Billy Bob Thornton, al doilea sot al actritei, a fost inlaturat dupa ce s-au despartit. Jolie declara atunci: „Niciodata nu voi mai fi atat de proasta incat sa-mi tatuez numele unui barbat.” A fost nevoie de cinci sedinte pentru a indeparta dragonul, desi se mai poate observa putin.

Actrita si-a mai inlaturat un tatuaj care era pe mana dreapta si reprezenta simbolul japonez pentru Curaj, pe care il avea si primul ei sot Johnny Lee Miller. Jolie a spus ca l-a inlaturat pentru ca nu se mai simtea legata de el in niciun fel.

Angelina mai are un tatuaj in zona pubiana referitor la Billy Bob Thornton si unul realizat in 1998 de Daemon Rowanchilde, care probabil a fost indepartat.


In memoria mamei sale Marcheline Bertrand, care a incetat din viata in 2007, Angelina Jolie si-a tatuat in palma litera M.