Un roman este invitatul special la Finala Campionatului Mondial al Maestrilor Ciocolatieri! Vezi cine este acesta!

5

Managerul firmei Pralin din orasul Cisnadie (judetul Sibiu), Florin Balan, unul din putinii ciocolatieri romani, care a urmat cursurile a catorva Academii de Ciocolata din Europa (Franta, Belgia si Marea Britanie), este singurul care va reprezenta tara noastra, in calitate de invitat oficial la cea de-a 5-a editie a Campionatului Mondial al Maestrilor Ciocolatieri (World Chocolate Masters), care va avea loc la Paris, in cadrul Salon du Chocolat Professionnel, in perioada 28-30 octombrie.

 

Florin Balan este si singurul roman prezent la toate editiile de pana acum al celui mai important eveniment mondial, dedicat ciocolatei.

 

“Pentru mine este o onoare sa fiu prezent si in acest an, la World Chocolate Masters, care practic inseamna Oscarul pentru maestrii ciocolatieri din toata lumea. Prezenta mea la acest eveniment de referinta pentru industria noastra, nu inseamna altceva decat continuarea eforturilor de a apropia Romania de ceea ce inseamna cu adevarat arta in ciocolata. Daca in urma cu doi ani, am reusit in premiera, sa participam la “Eastern Europe Selection of the World Chocolate Masters 2011”, la Expo Sweet Fairs din Varsovia, Polonia, sper ca, intr-o zi si in Romania sa avem o competitie nationala, recunoscuta la nivel european, dedicata ciocolatierilor”, a declarat miercuri, Florin Balan, managerul Pralin.

 

Acesta considera ca oricare din cei 19 finalisti care se vor intrece la World Chocolate Masters, de la Paris, are sansa de a ajunge cel mai bun maestru ciocolatier din lume, in 2013.

 

” World Chocolate Masters este echivalentul Oscarului din cinematografie. Este foarte important sa fii pe covorul rosu. Si pentru cel care va castiga va conta enorm reputatia pe care o va capata la nivel mondial. Evenimentul de la Paris arata ca de fapt, locul ciocolatei este spre arta. Toate celelalte competitii culinare se opresc la partea culinara, degustare. Ciocolata incearca mai mult. Formele de exprimare in ciocolata sunt infinite”, a mai precizat Florin Balan.

 

World Chocolate Masters este o competitie mondiala dedicata exclusiv artei manifestata in ciocolata. Tema din acest an a World Chocolate Masters de la Paris este “The Arhitecture of Taste”. Toti cei 19 finalisti din toata lumea, au fost selectionati in urma unor competitii regionale. Concurentii provin din Marea Britanie, Belgia, Japonia, Mexic, Statele Unite ale Americii, Italia, Canada, Elvetia, Franta, Rusia, Brazilia, Spania, Turcia, Macao, Australia, Polonia, Suedia, Germania si Olanda. Ei vor studia, proiecta, realiza si testa noi forme si texturi in ciocolata. Si cel mai important, ei vor trebui sa inoveze “arhitectura gustului. ”

 

World Chocolate Masters este organizat de cele trei branduri Gourmet pentru ciocolata de inalta calitate: Callebaut – ciocolata belgiana, Cacao Barry – ciocolata franceza si Carma – ciocolata elvetiana, apartinand grupului Barry Callebaut, cel mai mare producator de ciocolata din lume. Compania Barry Callebaut, cu sediul in Zurich, este prezenta in 27 de tari si opereaza aproximativ 40 de facilitati de productie in intreaga lume. Brandul Cacao Barry, divizia franceza a grupului Barry Callebaut, este prezent in Romania si prin Partener Coffee Services Bucuresti.

Pralin este importator exclusiv in Romania al brandului de ciocolata Callebaut – ciocolata belgiana, cea mai fina din lume. Fabrica Pralin din Cisnadie importa si prelucreaza, in cadrul grupului de firme Pralin, anual, aproximativ 200 de tone de ciocolata din Belgia. Firma Pralin, infiintata in anul 1996, face parte din grupul de firme Pralin Group of Companies, cu o cifra de afaceri de peste un milion de euro.