Ea este personalitatea TV a anului 2014 in SUA

88

Vedeta de televiziune Ellen DeGeneres se situeaza, pentru a doua oara consecutiv, pe primul loc in topul celor mai indragite personalitati din industria de televiziune nord-americana, fiind urmata in clasament de actorul Mark Harmon, din serialul „NCIS”, difuzat pe CBS.

Topul este alcatuit, anual, pe baza unui sondaj efectuat de firma de prospectare a pietei Harris Poll, la care participa 2.000 de americani, conform femalefirst.co.uk.

Pe locul al treilea in top se afla Jon Stewart, moderatorul emisiunii „Daily Show”, fiind urmat de actorul Jim Parsons, din sitcomul „Teoria Big Bang”, pe locul al patrulea, si de Jay Leno, realizatorul emisiunii „The Tonight Show”, pe locul al cincilea.

Topul 10 este completat de scriitorul satiric si moderatorul Stephen Colbert (locul al saselea), actorul Tom Selleck (locul al saptelea), vedeta TV Oprah Winfrey (locul al optulea), actorul Robin Williams (locul al noualea) si de omul de televiziune Steve Harvey (locul al zecelea).

Ellen DeGeneres, in varsta de 55 de ani, este una dintre cele mai influente vedete de televiziune din lume. In 2013, ea s-a aflat pe locul al zecelea in topul anual al celor mai influente celebritati din lume, intocmit de revista Forbes.

Ellen DeGeneres, prima vedeta din televiziunea americana care a dezvaluit in direct ca este lesbiana, in 1997, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood, intr-o ceremonie care a avut loc in septembrie 2012, la Los Angeles. Tot in 2012, DeGeneres a primit si cel mai prestigios premiu de comedie din industria de divertisment din Statele Unite ale Americii – Mark Twain Prize for American Humor.

De asemenea, vedeta de televiziune americana a fost desemnata prezentatoarea principala a galei de decernare a premiilor Oscar din 2014, care va avea loc pe 2 martie. Ellen DeGeneres a mai prezentat gala de decernare a prestigioaselor premii in 2007.

Ellen DeGeneres s-a remarcat in animatia „In cautarea lui Nemo/ Finding Nemo”, in care a asigurat vocea pentru unul dintre personajele principale. Ea a devenit apoi realizatoarea si prezentatoarea propriului show TV – „The Ellen DeGeneres Show” -, a scris carti care au ajuns bestseller si a facut parte din juriul emisiunii „American Idol”, care se bucura de o mare audienta.