Courtney Love data in judecata pentru defaimare. Uite ce a facut!

5

Cantareata Courtney Love, vaduva rockerului Kurt Cobain, va fi judecata in cadrul unui proces in care este acuzata de defaimare, dupa ce artista americana a publicat pe Twitter, in 2010, o serie de mesaje despre fostul ei avocat.

Courtney Love, solista trupei Hole, a fost data in judecata inca din 2011 de directorii cabinetului de avocatura Gordon & Holmes, care au afirmat ca artista a distrus reputatia acestei firme californiene prin intermediul mesajelor pe care le-a postat pe Twitter, informeaza contactmusic.com.

In acele mesaje, publicate in iunie 2010, Courtney Love a lasat sa se inteleaga ca fostul ei avocat Rhonda Holmes, partener in firma Gordon & Holmes, a fost „cumparata” prin mita, in perioada in care aceasta investiga o presupusa frauda comisa de managerii care administrau averea lasata de fostul ei sot, Kurt Cobain.

Noii avocati ai cantaretei Coutney Love au spus ca mesajele in cauza reprezinta o simpla opinie ce nu poate fi considerata o „defaimare”, intrucat artista nu a precizat numele cabinetului de avocatura. Judecatorul Michael Johnson de la Tribunalul Superior din Los Angeles a respins aceste precizari, considerand ca renumita cantareata ar trebui sa fie mai atenta la ceea ce scrie in mesajele pe care le publica pe internet, intrucat este o persoana celebra.

In timpul audierii de vineri, 20 decembrie, acelasi judecator a spus: „Courtney Love are un numar mare de admiratori, iar ei urmaresc cu mare atentie tot ceea ce ea face, spune sau posteaza pe Twitter”.

Procesul va continua cu o noua audiere, pe 14 ianuarie, in timpul careia cazul va fi prezentat in fata unui juriu.

Courtney Love a dat-o la randul ei in judecata pe Rhonda Holmes la inceputul acestui an, acuzand-o pe avocata ca ar fi facut declaratii false despre ea intr-o scrisoare pe care i-ar fi trimis-o fiicei sale cu Cobain, Frances Bean Cobain, in 2009. Rhonda Holmes, care a fost avocata lui Courtney Love din 2008 pana in 2009, a negat aceste acuzatii si a spus ca acea scrisoare a fost scrisa de fapt chiar de Courtney Love.

Renumita pentru un stil de viata controversat, Courtney Love s-a confruntat in trecut cu dependenta de droguri. Cantareata rock are o relatie destul de dificila cu fiica ei, Frances Bean Cobain, care a obtinut un ordin de restrictie impotriva mamei sale in anul 2009.

Courtney Michelle Love, nascuta pe 9 iulie 1964, a fost nominalizata la Globurile de Aur pentru interpretarea ei din filmul „Scandalul Larry Flynt” (1996). Love a devenit celebra in urma mariajului sau cu solistul trupei Nirvana, Kurt Cobain, dar si ca solista a trupei de rock alternativ Hole. Rolling Stone a numit-o pe Courtney Love „cea mai controversata femeie din istoria muzicii rock”.