Carole King, premiu special la gala premiilor Grammy 2014

5

Cantareata si compozitoarea americana Carole King a primit titlul de „persoana anului” din partea fundatiei MusiCares (MusiCares Person of the Year), vineri seara, cu doua zile inainte de gala premiilor Grammy 2014.

Organizatorii galei Grammy au dorit astfel sa onoreze cariera cantaretei si compozitoarei Carole King, care a inceput in urma cu aproape sase decenii, dar si activitatea sa caritabila, informeaza contactmusic.co.uk.

La evenimentul in timpul caruia a primit acest titlu, care a inclus si o licitatie caritabila si a fost organizat la Convention Center din Los Angeles, au participat artisti precum Bonnie Raitt, Gloria Estefan, David Crosby, Yoko Ono, Ciara, Diane Warren, Tom Hanks si sotia sa, Rita Wilson, Ozzy si Sharon Osbourne.

In varsta de 71 de ani, King a primit anul trecut un premiu Grammy pentru intreaga cariera.

Printre personalitatile care au primit titlul MusiCares Person of the Year in anii anteriori se numara Bruce Springsteen, Paul McCartney, Elton John, Barbra Streisand si Neil Young.

Carole King, castigatoare a patru premii Grammy, a compus prima ei piesa de succes, ajunsa pe primul loc in topul american, la varsta de 17 ani, alaturi de sotul ei Gerry Goffin. Ea a fost, totodata, prima artista solo care a vandut peste 10 milioane de copii ale unui album, dupa ce a lansat, in 1971, materialul discografic „Tapestry”.

Carole King a ajuns in fruntea topurilor americane cu piesa „It’s Too Late”, in 1971, insa este cunoscuta gratie cantecelor sale interpretate de alti muzicieni, precum „You’ve Got a Friend”, cantata de James Taylor, si „(You Make Me Feel Like) A Natural Woman”, interpretata de Aretha Franklin.

King si Goffin au compus impreuna cateva piese de succes in anii 1960, insa casatoria lor, care a durat noua ani, s-a incheiat in 1968. Ei devenit cunoscuti dupa ce au compus in anii ’60 piesa „Will You Love Me Tomorrow” pentru Shireless.

Cei doi s-au remarcat si cu piesele „Take Good Care of My Baby”, cantata de Bobby Vee in 1961, „The Loco-Motion”, interpretata de Little Eva in 1962, si „Pleasant Valley Sunday”, cantata de grupul The Monkees in 1967.

Carole King a fost introdusa in Rock and Roll Hall of Fame si Songwriters’ Halls of Fame in 1987.