Cafeneaua in care platesti mai mult pe consumatie daca nu esti amabil!

  4

  O cafenea din Nisa, de pe Riviera franceza, a stabilit preturi mai mari pentru clientii care omit sa spuna „va rog” cand comanda o cafea sau sa-i ureze barmanului sa aiba o zi buna, informeaza dailymail.co.uk.

  Cafeneaua Petite Syrah a stabilit de curand o lista de preturi diferentiate, in functie de modul in care clientii comanda cafeaua: 7 euro, daca acestia spun doar „o cafea”, 4,25 euro, pentru „o cafea, va rog”, si 1,40 euro, pentru clientii cei mai politicosi, care se adreseaza chelnerului cu „buna ziua, o cafea, va rog”.

  Regula a inceput ca o gluma, dupa ce managerul cafenelei a observat ca, in timpul pranzului, clientii stresati care treceau pragul cafenelei uitau de regulile elementare de politete.

  „Stiu ca oamenii considera ca, in Franta, chelnerii sunt nepoliticosi, dar este de asemenea adevarat ca si clientii au un comportament nepoliticos, cand sunt stresati”, a declarat Fabrice Pepino, managerul cafenelei, care a notat preturile diferentiate pe un avizier din spatele tejghelei.

  Conform lui Fabrice Pepino, anuntul a fost un succes, acesta precizand pentru site-ul thelocal.fr ca, pana acum, nu a fost nevoit sa aplice preturile diferentiate si ca a observat o schimbare pozitiva in comportamentul clientilor sai.

  „Majoritatea clientilor mei vin aici in mod regulat, iar ei au vazut doar partea amuzanta si isi exagereaza politetea (cand comanda, n.r.)”, a afirmat managerul cafenelei.