Bono uimeste intreaga lume. Uite ce spune despre U2!

5

Rockerul Bono, solistul trupei irlandeze U2, considera ca formatiei sale ii este tot mai dificil sa ramana un actor important in industria muzicala, devenind „un nume irelevant”, intrucat cantecele sale nu mai gasesc rezonanta in randul publicului mainstream.

Bono spune ca trupei sale ii este tot mai greu sa ramana un nume semnificativ in industria muzicala, pe masura ce membrii grupului imbatranesc, deoarece experientele personale pe care acestia le descriu in cantecele lor nu mai gasesc rezonanta in randul publicului mainstream., informeaza contactmusic.com.

„Suntem pe punctul de a deveni irelevanti. Trebuie sa creezi cantece relevante pentru tine insuti, despre momentul in care te afli in viata, sa descrii cu onestitate experientele pe care le ai. Daca acest lucru este relevant pentru alti oameni, atunci e minunat. Insa noi nu mai stim daca acest lucru este in continuare valabil”, a declarat Bono, intr-un interviu acordat postului BBC Radio 1.

Cantaretul irlandez a vorbit in aceeasi emisiune despre sursele de inspiratie utilizate pentru inregistrarea celui de-al 13-lea album al trupei U2, al carui titlu nu a fost deocamdata ales, spunand ca noul disc se inspira din perioada in care grupul – din care mai fac parte The Edge, in varsta de 52 de ani, Adam Clayton, in varsta de 53 de ani, si Larry Mullen Jr., in varsta de 52 de ani – a fost infiintat, in 1976.

Bono, in varsta de 53 de ani, a declarat: „Ne-am intors la motivul pentru care am dorit sa facem parte dintr-o trupa, inainte de orice altceva. Am ascultat cantece lansate de Ramones si Kraftwerk – poti sa auzi ambele trupe in single-ul nostru «Invisible». A deschis o noua supapa de inspiratie pentru mine, pentru a compune din nou muzica, a fost un fel de rupere de zagazuri”.

Bono spune ca noul album al trupei U2 va fi finalizat in urmatoarele doua luni. Dupa ce va fi lansat, trupa irlandeza vrea sa il promoveze prin concerte pe care le va sustine in sali de spectacole, in spatii mai mici.

„Pentru acest album, vom incepe in sali de concerte. Ne-ar placea sa il cantam la O2 Arena. Uneori, e minunat sa sustii astfel de concerte intime”, a adaugat Bono.

Piesa „Invisible” a fost cea de-a doua lansata – in timpul galei Super Bowl 2014 – de pe cel mai recent album al trupei, dupa ce prima melodie extrasa de pe materialul discografic, „Ordinary Love”, a fost inclusa pe coloana sonora a filmului biografic „Mandela: Long Walk To Freedom” si a primit o nominalizare la premiile Oscar 2014, la categoria „cel mai bun cantec”.

Trupa U2 este alcatuita din basistul Adam Clayton, Bono (voce si chitara), Larry Mullen Jr. (tobe) si chitaristul The Edge. Trupa a castigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy si a vandut peste 150 de milioane de albume.