Beyoncé si Jay-Z, cei mai influenti artisti din industria muzicala americana

5

Cantareata Beyoncé si sotul ei, Jay-Z, au fost desemnati cele mai influente personalitati din industria muzicala, in topul Power 100 realizat de editorii revistei Billboard, care au analizat cota de piata, veniturile si alte date pentru intocmirea listei finale.

Cei doi artisti si-au fondat propriile companii – Beyonce’s Parkwood Entertainment, respectiv Roc Nation, creata de Jay-Z, informeaza bbc.co.uk.

Beyoncé si Jay-Z s-au casatorit in 2008 si au impreuna o fetita, Blue Ivy.

Lucian Grainge, directorul general al Universal Music Group, si Coran Capshaw, fondatorul Red Light Management, sunt urmatorii clasati in topul anual al celor mai influente persoane in industria muzicala americana.

Pe primele zece pozitii se situeaza, in ordine, Michael Rapino, directorul general al Live Nation Entertainment, Martin Bandier, presedintele si directorul general al Sony/ ATV Music Publishing, Doug Morris, presedintele si directorul general al Sony Music Entertainment, Irving Azoff, presedintele si directorul general al Azoff MSG Entertainment, Len Blavatnik, vicepresedinte si proprietar al Warner Music Group, Rob Light, managing partner la Creative Artists Agency, si Jimmy Iovine, presedinte al Interscope Geffen A&M si cofondatorul si directorul general al Beats Electronics.

De asemenea, Scooter Braun, care este impresarul mai multor artisti, printre care Justin Bieber, Ariana Grande, Martin Garrix si Tori Kelly, se situeaza pe locul al 33-lea in acest top.

Producatorul de televiziune britanic Simon Cowell se situeaza pe locul al 58-lea, in timp ce fostul sau coleg de la editia americana a emisiunii „X Factor” LA Reid, se afla pe locul al 56-lea.

Topul ii include si pe producatorul muzical Dr Luke si pe directorul general al Spotify, Daniel Ek.

Topul Billboard Power 100 se afla la cea de-a treia editie si este alcatuit cu scopul de a-i identifica pe cei mai influenti producatori din industria muzicala actuala.