Beyoncé, record de vanzari absolut cu noul ei album

62

Cel mai recent album al cantaretei Beyoncé, lansat vineri pe iTunes – magazinul online de muzica al companiei Apple -, a inregistrat un record de vanzari pe acest site, a anuntat, luni, grupul american, potrivit AFP.

Materialul discografic intitulat „Beyoncé” „a devenit albumul cu cele mai rapide vanzari pe iTunes din intreaga lume, cu un numar record de 828.773 de copii cumparate in primele trei zile”, a anuntat Apple intr-un comunicat.

Recordul anterior era detinut de Justin Timberlake, al carui album „20/20 Experience” a trecut de 580.000 de unitati vandute in intreaga lume in prima saptamana de la lansare, a precizat un purtator de cuvant al Apple.

Beyoncé si-a surprins fanii vineri, lansand exclusiv pe iTunes cel de-al cincilea album al sau. Multe albume sunt anuntate inca din stadiul de productie sau distributie, insa Beyoncé a declarat ca era „plictisita” de lansarile facute in mod traditional.

Albumul cuprinde 14 piese noi si 17 videoclipuri si include aparitii ale sotului ei, Jay-Z, fostelor sale colege de trupa Kelly Rowland si Michelle Williams, precum si ale lui Frank Ocean, Pharrell Williams, Justin Timberlake, Drake si chiar ale fiicei sa, Blue Ivy.

De asemenea, albumul cuprinde campanii publicitare, aparitii televizate si reprezentatiile la show-urile de premiere.

Beyoncé Knowles a devenit celebra la sfarsitul anilor ’90 in calitate de membra a trupei Destiny’s Child, unul dintre grupurile feminine cu cele mai mari vanzari de discuri din lume. In 2003, in timpul unei pauze din cariera trupei Destiny’s Child, Beyoncé a lansat primul ei album solo, intitulat „Dangerously in Love”. Beyoncé este una dintre cantaretele recompensate cu cele mai multe premii Grammy, primind 16 astfel de trofee – trei ca membra a grupului Destiny’s Child si alte 13 in calitate de artista solo. Beyonce a jucat si in filme, precum „Austin Powers – Goldmember” (2002), „Pantera roz” (2006), „Dreamgirls” (2006) si „Cadillac Records” (2008).