Barbatul cu cele mai dorite femei cere sa nu fie EXECUTAT! Vezi despre cine este vorba

6

Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler, a indemnat autoritatile din statul american Missouri sa comute in inchisoare pe viata pedeapsa cu moartea impusa barbatului care l-a lasat paralizat in urma cu 35 de ani si care urmeaza sa fie executat pe 20 noiembrie, informeaza AFP.

Intr-o scrisoare deschisa publicata joi pe site-ul hollywoodreporter.com, producatorul in varsta de 71 de ani – „regele” industriei pornografice americane -, tintuit in scaunul cu rotile de 35 de ani, face o pledoarie impotriva pedepsei cu moartea, in timp ce data executiei agresorului sau se apropie.

Joseph Paul Franklin, partizan al „suprematiei rasei albe” si condamnat la moarte pentru o crima savarsita in 1997, a marturisit ca a tras asupra lui Larry Flynt in 1978, in fata unui tribunal din Georgia, unde acesta urma sa fie audiat intr-un proces in care era judecat pentru obscenitate.

„M-a luat in vizor din cauza unei fotografii” in care un barbat de culoare aparea in ipostaze erotice alaturi de o femeie alba, a declarat Larry Flynt.

„Franklin a fost condamnat la moarte de Curtea Suprema din Missouri, prin injectie letala, pe 20 noiembrie. Am toate motivele sa ma bucur de aceasta decizie, dar nu este cazul. Am stat atatia ani in scaunul cu rotile si am avut destul timp sa ma gandesc la aceasta problema. Din punctul meu de vedere, singurul motiv din spatele condamnarii la moarte este razbunarea, nu justitia. Si sunt convins ca un guvern care interzice crima in randul cetatenilor nu ar trebui nici el sa ucida”, a mai spus Flynt.

Joseph Paul Franklin a fost condamnat la moarte dupa ce a deschis focul in parcarea unei sinagogi din Missouri, atac ce s-a soldat cu un mort si doi raniti. In plus, a fost gasit vinovat pentru uciderea a doua persoane de culoare in Utah, a unui cuplu mixt in Wisconsin si pentru un atentat impotriva unei sinagogi din Tennessee.

Sursa: mediafax.ro