Amalia Enache asa cum nu ai vazut-o niciodata. In costum de baie in Puerto Rico

17

„O saptamana am fost cat se poate de urbana in orasul meu preferat, New York, in care m-am intors la doar cateva luni de la precedenta excursie, cealalta saptamana am descoperit un loc unde nu mai fusesem, Puerto Rico si unde am fost una cu nisipul alb si fin, apa turcoaz si cocotierii din care picau nucile de cocos cum pica la noi corcodusele din corcodus”, povesteste fascinata prezentatoarea Stirilor Noptii de la PRO TV.

Dupa portia de New York, Amalia a plecat spre Puerto Rico: „O insula rupta parca din Rai, dar in care din pacate ochiul meu de jurnalist n-a putut sa treaca cu vederea fractura inimaginabila intre locul si clima paradisiace si societatea portoricana derutata intre pierderea traditiilor si americanizarea la care este supusa in fel si chip. Pe vremuri, cu prezenta si experimentele militare, acum economic si din pacate, alimentar. Toate urmele dominatiei spaniole ramase in arhitectura, in limba, au un farmec care nu poate fi batut de abundenta de fast-food-uri sau farmacii de dimensiuni gigantice”, povesteste prezentatoarea.

(P) Cu noua tehnologie NFC, printezi de pe telefonul mobil si poti castiga un Galaxy S5!

Amalia a inchiriat o masina si a batut insula dintr-un cap in altul, de la Atlanic la Marea Caraibelor, de la plajele de surferi si hipioti, pana in padurea tropicala din mijlocul insulei, ori in capitala San Juan, cu cladirile istorice atat de frumoase sau la lacurile din centrul tarii. A luat feribotul si a ajuns in Insula Vieques, unde nispul e inredibil de fin, iar apa e ca smalardul.

Amalia a avut parte si de o premiera: „Am facut pentru prima data plaja direct pe nisip, jumatate in apa, atat de fin era si atat de calda apa!”.

Dupa doar o saptamana petrecuta in Puerto Rico, prezentatoarea Stirilor PRO TV are deja si un loc preferat: „Se numeste Rincon, care inseamana colt si e coltul insulei, locul de unde vedeam tarmul din Republica Dominicana, desigur de pe una dintre plajele fabuloase, peste valurile pe care le taie surferii si peste stolurile de pasari cu ciocuri imense, numai bune de prins pestii, la apus, pesemne ca sa fie tabloul din fata mea complet”, isi picteaza Amalia in cuvinte fascinatia.