Kate Winslet da in judecata taticii din Marea Britanie

5

Kate Winslet a anuntat ca va da in judecata o organizatie a tatilor din Marea Britanie – Fathers4Justice – care se pregateste sa lanseze o reclama in care actrita britanica este criticata pentru faptul ca s-a declarat impotriva impartirii custodiei cu fostii ei soti.

Desi are trei copii cu trei soti, Kate Winslet spune ca acestia nu „sunt aruncati” de la un parinte la celalalt.

„In cazul meu nu se aplica regula potrivit careia copiii trebuie sa locuiasca 50% din timp cu mama si 50% din timp cu tata – copiii mei locuiesc cu mine. Asta e tot” , a declarat actrita britanica.

Declaratia ei i-ar putea aduce insa un proces cu organizatia Fathers4Justice, dupa ce actrita a aflat ca acest grup intentioneaza sa foloseasca numele ei intr-o noua campanie.

Avocatii lui Kate Winslet au amenintat ca vor da in judecata acest grup dupa ce au aflat ca Fathers4Justice intentioneaza sa lanseze o reclama in care o critica pe actrita pentru faptul ca aceasta ar fi sugerat ca nu este de acord sa imparta custodia cu fostii ei soti.

Reclama contine o fotografie a actritei si un comentariu despre declaratia facuta de aceasta intr-un interviu acordat revistei Vogue: „Kate, fiecare copil merita sa isi intalneasca tatal cu ocazia acestui Craciun”.

Reprezentantii organizatiei Fathers4Justice au dezvaluit ca au fost contactati deja si de unul dintre fostii soti ai actritei, regizorul Sam Mendes.

„E nepotrivit ca aceasta organizatie sa se foloseasca de familia mea si de mine, in conditiile in care ea nu cunoaste nimic despre circumstantele noastre personale. Desi sprijin pe deplin drepturile tatilor, pot sa spun cu mare impacare in suflet ca acest subiect nu a reprezentat niciodata un motiv de ingrijorare pentru mine sau pentru fiul meu”, a declarat Sam Mendes.

Avocatii actritei Kate Winslet au transmis grupului vizat o scrisoare, marti, in care afirma ca acea reclama, despre care Fathers4Justice spune ca va fi lansata in curand, „este eronata si profund defaimatoare”.

Fathers4Justice spune ca a fost de acord initial sa amane lansarea reclamei pentru a-i oferi actritei in varsta de 38 de ani timpul necesar pentru a confirma faptul ca declaratia ei a fost citata in mod corect.

Miercuri, aceeasi organizatie a spus ca nu a primit niciun alt comentariu din partea actritei si va lansa acea campanie asa cum era prevazut.

La inceputul lunii decembrie, Kate Winslet a nascut cel de-al treilea copil, un baietel. Bebelusul este primul ei copil cu cel de-al treilea sot, Ned RocknRoll.

Actrita britanica are o fiica de 13 ani, Mia, din prima ei casatorie, cu regizorul Jim Threapleton, si un fiu in varsta de noua ani, Joe, din casnicia ei cu regizorul Sam Mendes.

In interviul acordat revistei Vogue, Kate Winslet s-a aparat in fata acuzatiilor potrivit carora copiii ei ar fi victimele divorturilor sale.

„Oamenii isi spun: «O, Doamne! Saracii copii! Cu siguranta au trecut prin atat de multe lucruri grele». Dar cine spune asta? Copiii mei au locuit dintotdeauna cu mine. Nu fac naveta intre cei doi parinti, nu sunt aruncati incoace si incolo si nu sunt lasati in grija bonelor. Asta nu s-a intamplat niciodata. Copiii mei nu sunt aruncati inainte si inapoi. In cazul meu nu se aplica regula potrivit careia copiii trebuie sa locuiasca 50% din timp cu mama si 50% din timp cu tata – copiii mei locuiesc cu mine. Asta e tot!”, declarase actrita in acel interviu acordat revistei Vogue.

Nadine O’Connor, purtatoare de cuvant a organizatiei Fathers4Justice, a spus: „Continutul reclamei noastre este corect, echilibrat si reflecta declaratiile ei. Fathers4Justice nu a facut niciun comentariu in reclama noastra despre aranjamentele din viata personala a lui Kate Winslet si despre tatii copiilor ei”.

In 2004, primul sot al actritei britanice, Jim Threapleton, a facut o declaratie publica in sprijinul acestei organizatii, spunand ca nu a vazut-o pe fiica lui, Mia, vreme de mai multe luni.